MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
Musician . May I ? | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Friday, February 3, 2012

Musician . May I ?

What do you want to be ?
Err . I dont know ! animated smileys sad
Seriously ? animated smileys astonished
Yup ! 


Yesterday , I've got a letter from my adopt-sis . *kau ade tak ?  animated smileys cheeky * Alaa . Cuma aktiviti kelas je ni . Dia tulis apa yang telah kuduga pun . Hukhuk . Memang dah agak dah ==' Tapi ade juga yang tak disangka-sangkakan . Hakhak . She said , " Mirza ada bakat memainkan alat muzik " . Cettt ! Macam merapu je .

Tapi kan kalau minat uh . Hmm .
Minat ?
Yuppy yup ! Seriously , I keen with music . HAHA . Adalah juga . Alat muzik yang Mirza pernah main cuma rekorder and alat muzik silat tu jer (kecuali tabla) ! Eheh ! Tahu kan rekorder tu apa ? Alaa , rekorder tu kan kat kedai RM2 pun ada . Affordable okayy ?  Hehe . Pernah belajar main lagu Mary Had A Little Lamb dan cuma lagu ni je yang Mirza ingat nak main macam mana . Not dia senang sangat ! Yang lain semua dah lupa . Dengan tajuk-tajuknya sekali lupa . Cuma ingat pernah main lagu sekolah sendiri :) BANGGA ni ! ==' *ignore it*

Nak main lagi banyak alat muzik boleh ? Eheh .

Pernah minta nak piano daripada mummy . Dah mummy tanya nak apa , So dengan tidak segannya jawab je lah apa yang terlintas kat kepala ni . Piano ? animated smileys love & erotic Mummy terus diam . Eheh . Siapa suruh tanya kan ? =)
A few days later , mummy kata kawan dia cakap membazir je beli tapi tak main au tak tahu main . Sapa suruh tak main ? Sapa suruh tak belajar ? Kan ? Hak2 . Tapi memang pun tak bawa ke mana pun . I want to be a musician . May I ? Can I ? Should I ? Will I ? Tanya diri sendiri ~

I just wonder why there is no 'MUSIC' subject in my school now ? OHOH ! Nak belajar semua uh pergi sekolah seni sana lah kan ? Hikhik . Tanya je kot . Tapi kan best kalau ade . Eheh . Next , kelas muzik memang ade je eh bab nyanyi-nyanyi ni ? Nyanyi ? Bab yang paling takkusuka-takkusuka-takkusuka-kan ! Suka je nyanyi-nyanyi tu . Tapi kalau depan orang ramai tu dengan semua mata pandang , duh , memang macam ade je benda yang tak bagi suara ni keluar . Alhamdulillah =)

Teringat masa darjah 6 dulu . Cikgu suruh nyanyi . Dia kata selagi Mirza tak nanyi semua tak boleh keluar rehat . Pujuk punya pujuk , macam lah nak nyanyi kan ? Haha . Others said , " Sikit je . Sikit je . " . Sorry . Teramat susah tahuk ! Dah bunyi lonceng rehat , takde maknanya cikgu nak tahan kita orang . Jyeaaah ! Aku dah lepas . animated smileys fantasy 8 Pheww ~ Begitu laa . Eheh .

LALALA ~

withthebiggestlove , MinHaziqah ;)


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

2 comments:

pokok.sena =) said...

haha :) kalau dah minat tu, boleh aje kot. should go. hewhew :) lps ni akak kne pergi kelas muzik la. kan bnyk skrg kat bandar2. haha :)

MiNHa ^^ said...

haha . nak belajar pun macam dah terlambat . eheh . dreamingg ja nih ;)

;