MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.com | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Friday, February 2, 2018

Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.com

Assalamualaikum :)


Dah masuk Februari baru nak tanam azam? Is it too late? No no no ..... for me. Hihihi.
So today I am so overexcited to write my goals for 2018 here since I rasa I dah nampak sikit what should I do within this year, what should I achieve throughout this year, what should I make for this year, etc etc. Early last month (which was early new year la kan) was a very hectic time for me because of final exam (for all degree students in Malaysia, I guess) so I have no time to think much about 2018 EXCEPT I want to score well in my exam. Hahaha. Ye lah, tengah mood final exam so I fikir untuk exam tu je la. Hihihi. So its like I gain semangat baru la ni untuk berazam bagai, eventho dah sebulan 2018 berlalu =')

GOALS 2018 MiaLovaetto

1.  Family goal. 
Throughout this year, I hope I can make my parents and siblings happier happier, happier than before. Less mistake, less hurt, less fight, much love, much heart, much bonding.

2. Study goal. 
Nak belajar rajin rajin, belajar awal waktu, belajar ikut schedule (kalau rajin buat hihi), tak study last minute untuk exam, buat betul betul masa test dan quiz, dan pass with flying colours. Hopefully result dapat improve much better than before. Ada rezeki lebih, harap harap dapat dean list. Aamin. Hihi. Conclusionnya, kene study leklok molek molek dan tegas dengan diri sendiri *emoji keriangan sambil keluar air mata*

3. Skin goal.
Skin goal ni antara benda yang buat I rasa berkobar kobar nak ada azam 2018 dan nak achieve all the goals. I have problem skin since secondary school lagi. Rasanya it starts getting worse after PMR. Lepas tu, dia tinggalkan scars and since then I rasa muka I tak pernah bersih, sebab acne. I rasa jerawat ni suka sangat berpesta kat muka I. Hahahah. Seketul dah nak hilang, seketul timbul. Lagi lagi bila I stress, tidur lambat (sebab nak SPM so I over-study), and pemakanan jugak kot. I selalu consume nescafe sebab nak stay up dan nak hilang ngantuk masa tuisyen. I rasa dalam sehari masa tu adalah dalam 3 4 cawan teguk nescafe. Hahaha. Lepastu I suka makan kacang. Macam coklat, I suka ambil yang ada kacang. Hahaha. Apa lagi, lagi semangat la si jerawat tu nak datang.  I have tried many skincare products and so far, till now, I didnt find any best skincare to solve my face's problem. Well, sepanjang Januari 2018 ni banyak I perasan pasal 'thread' skincare routine kat Twitter, and I pun ada usha usha la jugak apa product yang best and the price too. Hahahah yesssss the price is so pricey. So tu pun salah satu goal la jugak, nak berjaya memilikinya. Hahahaha I bukan jenis boros. NO! I akan beli bila I rasa perlu, sesuai, I dah kehabisan stock dan bila SALE KAW KAW! Hahahah okay I seriously gila promosi lagi lagi berkaitan makanan dan skincare yang mahal mahal. Hihihi. So goal skin I tahun ni takda lah sampai nak flawless terus, tak. I hope I can find product yang really work for me and can clean my face from any acne or problems. I hope I can consistent doing skincare routine (ala ala 10 steps korean skincare routine tu) so that I can achieve my goal. Tapi kan kalau dapat yang flawless tu, kira bonus la hihihi. Ni goal girly girly sikit.

4. Akhirat goal.
Dalam mengejar duniawi, akhirat tidak dilupakan juga. InsyaAllah, dan semoga dapat melakukan lebih banyak lagi amalan amalan sunat, menyegerakan ibadah yang wajib, rajin mengaji, dan berbuat baik sesama manusia. I ada tengok vlog AidaAzlin. And I tertarik dan tersentuh dengan satu vlog dia ni. Berkenaan dengan date with someone special. Tengoklah video ni. Serious best dan tak menyesal. I love the way she shares it.

5. Relationship goal.
Yes, more to friendship. Sorry, I takde la ship ship dengan boyfriend okayy. I hope this year, our relationship go smooth, strength as hard as it can go, and I hope we can make a lot and alot of memories together, insyaAllah. Gaduh gaduh manja tu ala biasa la. Tak best la tak gaduh, tak masam muka 2 3 saat, tak salah faham, tak terasa semua tu. Itu fake namanya. Hahaha. I hope I lebih jadi pemaaf dan tak mudah melenting la kalau kene kacau dan gurau sesikit tu. Hihi. May our friendship last longer. I nak happy kan kawan kawan I jugak. =)

6. Special goal.
Sebab namanya special kan, so rahsia. Tapi kalau la goal ni dapat capai, ya Allah bersyukur sangat.

Nampaknya I lebih concern kan on skin goal kot. Hahaha. Ye lah. It has been so many years kot. I pun nak jadi cantik okayy. Hahaha basically I nak ada kulit yang bersih dan sihat. Cantik tu hmm bonus la ><

Within a year, I hope I can achieve all the goals. InsyaAllah Aamin. I hope same goes to you too. May all your wishes come true =)

Yang takda dalam goal 2018 tapi kalau ada kan best hahahah ialah ...... travel. I do love travel and holiday tapi rasanya untul 2018 ni macam muri ( 無理 = mustahil ). Satu maybe sebab cost dan dua sebab masa. Tapi insyaAllah untuk 2019. Hahaha.

Yeah, I was being so excited to write up all in this post. Rasa terover pulak. Anyway, thank you sesiapa yang sudi baca. ^^

OHH YES SESIAPA YANG NAK JOIN GIVEAWAY NI, BOLEH CLICK BANNER KAT ATAS UNTUK JOIN OKAY. CONTEST SAMPAI 14 FEBRUARY 2018 JE TAW!
"Cepat cepat jangan lambat lambat" - Sajat,2017 =P

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

4 comments:

Elih Japahar said...

All the best utk semua azam 2018 awak ni, lebih2 lagi yang no 3 tu haha! jgn beli produk yang x selamat tau..pls aware of KKM approval before buy cosmetics product :)

What is your special goal? married? haha..

Btw, thanks for joining GA..good luck ya!

MiaLovetto ^^ said...

@Elih Japahar

Haha yes, sekarang dah kene tahu ingredient apa yang boleh letak dekat muka. Ohhh btw, bukan pasal kahwin or any relationship pun. Hahaha. Not so into any relationship yet maybe. Still pasal study and future life. Hahaha. Anyway, thank you

sHaRiNa eLyaNa said...

gud luck untuk azam tahun ini
jemput baca sha punya azam juga hee
http://www.opzzpinky.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Azah Rahaman said...

singgah sini dari giveaway yang sama. semoga dipermudahkan segala urusan untuk mencapai azam tahun ni ye :D jemput singgah blog azah pula. hehe :) http://www.azahrahaman.com/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

;