MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
August 2012 | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Thursday, August 16, 2012

| Hearty

Salaam Ramadhan =)

| KALAU TIDAK DAPAT MENYENANGKAN ORANG , JANGAN PULA MENYUSAHKAN ORANG |


Simple and easy actually , tapi kenapa masih ade juga manusia yang tak faham . Okay . Mungkin sebab kita ni 'manusia' yang ade macam-macam perasaan , perangai dan pelbagai  karenah semua tu . Tapi kan , susah sangat ke nak faham dan jaga perasaan orang lain ? Puas kan dapat buat orang sakit hati , sedih dan marah ? Ouh , mungkin bangga sangat la kan dapat buat orang macam tu . Let me say , BRAVO ! =.=

Sometimes kita sebagai manusia ni , jangan lah over acting sangat . Tak semua yang kita buat orang lain suka . Gurau ? Gurau pun ade hadnya laa kawan . Dan tak semua orang kita boleh ajak bergurau okey ? Berpada-padalah . Jangan sampai orang lain makan hati , kecik hati , hancur hati , patah hati , ambil hati or guris hati . Hati hati ni jangan buat main okay =) Sebabnya kat hati manusia ni hanya Allah yang tahu . Manalah kita tahu dia hanya mampu bagi kita fake smile yang tersembunyi disebaliknya million of tears ? Kan ?

Seterusnya , bila orang kata dia tak suka sesuatu tu , kenapa masih juga nak cakap benda tu ekk ? Come on la ! Susah sangat ke nak faham ? Dah cakap pun masih buat . Nampak sangat sengaja . Lahai ~ Kesiannye tak faham bahasa kan ? Mungkin ade benda yang sensitif yang boleh buat seseorang tu sedih bila mendengarnya . Kita tak tahu sebab musabab nya . So please la faham ! ><

Cuba balikkan dekat diri awak tu . Fikir la kalau benda tu jadi kat awak . Nak pulak awak melenting dan angin satu badan . Yang tu awak kira pulak . So , next time beware ! Kalau tak nak benda uh jadi kat awk , kenapa mesti buat kat orang lain . What goes around , comes around . Right ?

Don't hurt someone feelings because you can't imagine how that feelings been suffering. - Niaa

Jangan cari gaduh dan masalah . Lets live peacefully (Y) . I love you and us , our ukhuwah .


Untunglah kalau orang yang anda sakiti itu masih boleh bersabar . Ehehe . Post tak tuju ni . Harap maklum *

TACING ? Perkataan paling wa benci sampai mati =') 

Terasa? Dipersilakan saudara ~

Wasalam =')

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, August 15, 2012

Which One ?

Salaaam ^^

Hai ! Saya ada masalah . Ehem .
Tapi bukan masalah saya . Masalah orang lain .
Tapi kenapa dengan saya ?
Ye ! Saya rasa saya terlibat =(
Hal ini melibatkan 2 pihak .
Dan mereka ni famous2 >< Tapi famous dari segi apa tu masing-masing punya pendapat la .
Actually , benda ni takde la penting sangat bagi orang macam saya .
Tapi bila dah tahu kisahnya saya tak tahu nak sokong yang mana .
Aih !
Saya tahu yang sebelah ni memang tak salah dan saya tahu yang sebelah ni pula fe'el dia orang camne .
Tapi yang buat perangai tu agak baik la dengan saya ><
Saya tak mau jadi batu api ! But at the same time , i need to protect  myself from FITNAHs !
And , Alhamdulillah fitnah tu dah hilang cuma saya terfikir kenapa tak saya damaikan mereka ?
No no !
Mungkin dengan cara yang baik . I'll pray for them . For the sake of Allah =)
And for sure , ade la  timbul sedikit rasa malu tu . Uhuk ! Malu laaaa tengok orang sendiri , kaum sesama , agama sesama gaduh-gaduh . Lahaii ~ Bila kita nak maju adik-adik sekalian ?
I hope they'll change . Saya tahu mereka baik tapi kenapa perangai mereka sedemikian ?
Iyan (nama sebenar dirahsiakan) bagitahu saya , mereka sebenarnya baik dan okay je cuma perangai diaorang je . Betullah tu :)
Saya harap mereka berdamai =)


Wasalam . .
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Friday, August 10, 2012

The Apple Of My Eye ♥

Assalammualaikum ^^

Ehem. *ini post agak peribadi sikit, so ianya boleh membawa kepada masalah sakit hati.meluat.dan mungkin juga anda nda faham bah . harap maklum xDD*

Yuppy yupp ! This week ade Penilaian Kurikulum 2 and do you think I care much ? Haha .
Memang tak kisah sangat pun sebab dekat kepala dah ade agenda lain . Eheh .
Siapa suruh buat PK2 time tu ><

10th August 2012 - Chemistry & Bahasa Melayu .
Malam tu memang tak buka buku . Ehehe . Buka laaa juga dalam pukul 12.00 am tapi lepas tu terus tidur =)
Sweet dream sangat ~ Haha . Tapi esoknya kelam kabut . Trust me , bukan baca buku atau study atau revise segala . Tapi buat kerja lain . How cool am I ? Hakhak . Mind set terus cakap say bye to PK2 2012 . Farewell dear . Omomomo, sorry parents, cikgu, kawan-kawan. Promise ! Peperiksaan akhir tahun nanti Mirza perform well okayy? InsyaAllah. =)


Okay . It's about last year   Sekejap je masa berlalu . Setahun yang lalu , 2 hari sebelum percubaan PMR '11 =) Genap setahun ! Yeayyyyy ! Lompat comel-comel ^^ HAHA . Siapa sangka ? Nasib baik la kite pandai jaga hati orang . Ehehe . Masal je xD But there were so many things happened just in the moment 

Awal-awal lagi dah bagi amaran jangan kasi apa-apa lagi dekat dia termasuk KAD RAYA . Haha . Kedekut je . Takut kantoi . Katanya . Lahai ~ Pengecut . Macam lah umi tak kenal kita. Tahun lepas bagi kad siap orang tengah TERbaca lagi. Malu malu >< Hakhak. xD Tapi kite reda je la . Taknak cari pasal *konon* .
Tapi entahlah kenapa degil sangat kite ni . Eheh . Tapi apa-apa pun , dah ready dah kalau ke tong sampah jawabnya . Siapa suruh degil kan ? Hakhak . Reda ? Hanya Allah yang tahu =)
And actually , I don't know what can I give to that person . Dia cerewet la kot . Ish ! That's why, saya kene ready kalau tong sampah uh dapat rezeki free free =) Amal jariah bulan Ramadhan . Ehehe ♥ Pun boleh mijaaaa. ><

I wish I will never meet the ending of our story . Hopefully the chapters of the story will continuously till Jannah =') And if I were dreaming , dont disturb me . I won't wake up . Sincerely , Me ^^


Not mine ! Not mine ! Saya pinjam je :)

To your heart . From my heart . 

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

;