MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
2014 | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Sunday, November 9, 2014

Tips Pemilihan Warna Tudung

Bismillah.
Assalamualaikum.

Kadang-kadang bila kita pakai tudung pernah tak rasa macam tak kena la, macam tak sesuai, pernah tak?

Kalau pernah, jangan risau. Saya ada terjumpa 1 tips yang insyaAllah dapat bantu menyelesaikan masalah anda. Hehe. Dah macam promote apa dah.



So..... lepas ni boleh la buat pemilihan yang tepat.

Bila kita dah selesa dengan penampilan kita, of course la kita punya keyakinan dalam diri pun bertambah. Hah. InsyaAllah hari anda pun menjadi ceria. Heheh. Harap bermanfaat.

Wassalam =)
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Friday, October 10, 2014

Sayounara Sem 1.

Bismillah.
Assalamualaikum.

MasyaAllah. What a suprise! How time really flies heh?
Alhamdulillah, baru habis kimatsu shiken [final exam] for sem 1.
Lets have a break for two days and then say hello to sem 2.

"Two days only? Thats  your sem break? What?"

Ehh relax brothaa relax sistaa. Its okay. Its normal.
Yea I know orang lain, tempat belajar lain dapat rehat after final sem. Tapi tu diorang. Depa lain. Kami lain. Hmm hmm. Ihiks.

Saja nak cakap. Belajar bahasa tak mudah. Benar.
Ingat lagi apa ustaz cakap. Nak belajar apa2 ilmu semua kene berguru. Walaupun belajar bahasa kene ada guru. Hah. Nampak tak? Learning languange is not easy. Even dulu dulu nak belajar ABC pun susah jugak kan? Elelele malu malu nak ngaku konon. Haha.

Alhamdulillah. Memang payah tapi insyaAllah Ill try me best. Err. Tak pernah ada keinginan pun nak belajar bahasa ni. Setakat dulu nyanyi lagu Miraie tu saja saja je. Huhu. Takpe. Ada sebab Allah tempatkan kita kat sini. Ada sebab kenapa Allah nak suruh tuntut ilmu ni.

Lihatlah post sebelum ni. Cakap pasal midsem. Haiya. Bosan pulak blog ni jadinya. Huahua.
I busy la. Time lepas exam je sempat update. Guane lagi kan?

^N1^

^N4^

Selepas exam (mid sem and final) , kelas bahasa akan rombak. Thats why just in 1 sem I have two classes with those superb amazing people.

Jya , Sayounara Sem 1. Irassyai Sem 2.

Assalamualaikum ya minna san =)

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Sunday, August 17, 2014

Shiken Week.

Bismillah.

Assalammualaikum.
Pejam celik, pejam celik kejap je masa berlalu.
Yang dahulunya senang lenang duduk rumah, sekarang dah busy bagai apa sampai rumah pun tak sempat jenguk. Ceh. Jangan kata rumah, bilik kat kolej kediaman ni pun susah nak ngam. Apatah lagi katil. Haha. Paling lawak, meja belajar pun boleh jadi tempat tidur. Tidur? Err. Just take a nap.

Tak sangka pulak life kat universtiti lagi busy daripada zaman SPM. Hikhiks.
"Ke life untuk program aku je yang busy sesangat ni?"

K. Back to basic.
Shiken ga aru desu yo ! 18, 19, 20, 21, 22 Ogos.
It's shiken week finally. Finally? Aherher.
Baru mid sem je pun. About two months ago, baru je kenal huruf huruf dan karakter baru dalam hidup. Tup tup da 25 bab dah belajar. Daripada dulu yang rasa susahnya nak hafal hiragana dan katakana (kanji jangan cerita la.. hehe..), sekarang dah boleh la baca sikit sikit. Tapi tak sampai lagi tahap sugoi nye. Baru nak mendaki la katakan. Hehe.

Saja je cari topic untuk bukak blog. Hee. Time to rensyu/revise.

Wasalam.
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Saturday, August 2, 2014

New Life

Bismillah.

Assalamualaikum.

Ya Allah. Rindunya nak menaip kat sini. Hikhik. It such a long time tak bukak blogger sejak daftar belajar kat tempat baru ni sampai la laaa ni. Ni pun curik2 masa kejap.

Kehidupan sekarang dah berbeza daripada sebelum ni. I thought zaman SPM ialah zaman yang paling busy. Rupa-rupanya ....... jeng jeng jeng. Busynya lahai kehidupan sekarang.

" Mirza .. takmau mengeluh. Tak baik."

Okay. Whatever it is. Wherever I am. Whatever I have to do. Whenever I should spend my leisure time. However it is. I should move on.

2 years to go. InsyaAllah da lepas fasa 1 selama 2 tahun ni, kat sana senang sikit. Allahu. Permudahkan urusan hambaMu ni.

Nihon ! Mu tunggu cek pi sana.

Hehe.

Akhir kata, saya empunya blog ini kini sedang melanjutkan pelajaran di Ambang Asuhan Jepun UM selama 2 tahun. 4 tahun insyaAllah di Jepun dalam bidang kejuruteraan. Doakan saya berjaya. Terima kasih. =)

Tak boleh nak borak panjang. Apa yang sempat saja. Ni pun saja nak lepaskan rindu.

Ouh lupa pulak. Selamat hari raya Aidilfitri maaf zahir dan batin.

wasalam.
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Monday, May 5, 2014

Matrikulasi - Ke Kedah Ke Kita?

Bismillah.
Assalamualaikum.

Alhamdulillah dapat matriks. Tapi Kedah? Mirza tak minta pun ke Kedah. Orang selatan ke utara. Orang utara pulak ke selatan. Huhu. Almost satu kelas dapat tempat sama. Dn almost satu sekolah jugak maybe. Hmm dalam 3/5 or maybe 2 setengah/5 yang dapat Kedah. Hahha. Malas nak buat bancian sangat. Tapi ........ Alaaa, bosan la ngadap orang sama je. Hikhik. Gurau je kawan. InsyaAllah. Tapi tak pasti lagi. =)


Wasalam =)



♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

IVs ( Interviews )

Bismillah.

Assalamualaikum.

Bulan 4 bulan yang penuh dengan aktiviti temuduga. Hewhew. Alhamdulillah. Dipanggil untuk ke sesi temuduga.

14/4/14 :
Interview Program Khas Kejuruteraan JPA ke Jerman, Perancis, Jepun dan Korea.
Di UiTM Lendu Alor Gajah Melaka.
Mirza pilih ke Jepun. Heheh. Actually I'm not. Ayah yang suruh letak Jepun. Tu pun masa isi permohonan tukar 3 kali. Mula-mula Jepun. Then Korea. Then ayah suruh tukar Jepun jugak. Hahah.
Masa interview major pilih Jerman dan Perancis. Tapi tu masa tu je lah. Kalau tak silap, sesi interview ni ada banyak. Kiranya Mirza ni sesi yang pertama lah. Sebab tarikhnya dari 14 hingga 17 April. Task nya takde la susah mana. Cewah. Hahah. Semua guna communication skills. Hmm. Actually Im not good in giving speech, talk and others activities using communication skills la. Hahha, Hamekkaw ! First session kene debat. Ehem. Mirza hentam saja la. Tajuknya Negara Perindustrian Lebih Baik daripada Negara Pertanian. Kene jadi pembangkang pulak tu. At least, keluar suara dan bercakap. Second task, study case. Kitorg dapat tajuk Human Capital. Ye ye je discuss and present, last last semua salah. Hahah tergelak je. "What is human capital?" , kata professor selaku penilai kami tu. Kitorang kaitkan dengan population. Yang group lain pulak cakap pasal pekerjaan yang professional, mcm doktor, engineer and etc. Ahhh whatsoever~ Human capital tu kiranya bila seseorang tu ada modal (duit) then dia buat lah apa-apa pekerjaan or bussiness. Something like that la. The last task pulak mind games. Yang kat sini kira pengubat stress la. Hahha. Selepas kecewa dgn second task cemtu. Enjoy je. Alhamdulillah. Thanks JPA for giving such this awesome experience.

15/4/14 :
Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) di IPG Kampus Raja Melewar, Seremban.
Mirza pilih Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab. So either TEACHER or USTAZAH la kan. Hee. Alhamdulillah dapat Bahasa Inggeris. So, UKCG ni ada 5 ujian fizikal dan 1 ujian bertulis. Paling best Ujian fizikal lah. Heheh.
------------
BMI - underweight ==' (39kg, 163cm)
Bangkit tubi bervariasi - passed !
Lompat silang - 25 kotak je.
Sentuh lantai, sentuh papan *ahahah lupa la nama dia!!* - 60 something kalau tak silap.
Bleep test - Level 3 achieved! Yeah ><
------------

Alhamdulillah dipanggil untuk ke sesi temuduga pulak pada 14/5/14. Wish me luck semua =)



16/4/14 :
Ujian Psychometric MARA online. Pheww. Sungguh pada hari ni, badan semua sakit sakit, sengal sengal. Penangan bersukan semalamnya. Sepatutnya pada tarikh ni juga ada JPJ test untuk kereta. Tapi terpaksa ditangguhkan sbb nak jawab ujian psycho ni. Ujian agak mencabar kat IQ test. Dia ada 4 bahagian. IQ test, Personaity test, Kenegaraan, dan Nilai Murni. Ou yeah. Yang MARA ni Mirza pilih program perubatan ke Jordan.

27/4/14 :
Interview MARA di UNIKL MFI, Bangi.
Jauh perjalanan luas pengalaman. Hahaha true indeed ! So begitu la. Ramai bak hang yang dapat interview. Dekat tempat Mirza dalam linkungan 130 org cemtu la. Dan masa tu memang takde sorang pun kawan dari sekolah sama T^T I'm all alone. Tsk tsk. Dan dengar citer dapat interview yang dekat Kolej Mara Bangi almost 2000. Wow ! This is so challenging. Kalau macam yang tahun lepas, no communication skills needed in the interview session. Cuma buat ujian bertulis then balik. Tapi tahun ni dah buat ujian psycho secara online. Then masa iv kene pakai baju sukan. Ingatkanlah kene ujian fizikal lagi. Huhu. So ada 2 session, study case dan bussiness case. Dalam 1 group ada 10 org. Part paling susah adalah bila kita sendiri yang kene judge dan bagi nilai kat kawan kita yang dalam satu group tu. Ahhhh. Mirza tak kisah sangat nak bg markah kat orang tapi terfikir "berapa ekk dyorang bagi markah kat aku?" Haaaahhhh ! Stress jugak taw part ni.

Mesti pelik kan ... "Kau nak jadi apa sebenarnya Mirza?"
Hahha. My first option adalah medic =)

Allahu. Wish me luck. Pray for me. Saya nak sangat yang "ni" . Doakan saya ye =')
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, April 2, 2014

#throwback Alarm Pak Guard Kott

Bismillah.
Assalamualaikum.

Throwback zaman remaja muda mudi masih bergelar pelajar sekolah lagi. Haa how I really miss my school haa?

Okay. Last year (2013) merupakan tahun yang paling busy dan complicated. Cehh. Citernya macam ni, normally kita akan sertai 2 pertandingan ni setiap tahun. Kira macam orang penting la jugak. *angkat kolar* Cehh cehh. What a suprise! Last year dalam pada masa dan tarikh dan hari yang sama, kena sertai 2 pertandingan. What? What?

Lupa nak habaq terus. Pertandingan pertama Pertandingan Seni Silat dan yang kedua English Drama Competition. Actually position kita dalam kedua-dua pertandingan tu biasa-biasa aja. Hehe. Yang pertandingan silat tu actually jadi muzik pengiring pesilat je. Tapi setakat ketuk-ketuk gong je lah. Okay lahh janji ada job. Lagipun dapat tengok sekali aksi-aksi pesilat negara. Cehh. Padahal peringkat daerah je tu. ^^, Yang English Drama tu pulak pun sebagai watak sampingan je. Walaupun tak duduk tengah-tengah pentas tapi kira okay lah sbb all time ada kat atas pentas. Heh heh, kita bukan pegang watak pokok atau apa-apa benda yang statik kat atas pentas okay. Same thing jugak, as musician. Cehh. Muzik pengiring untuk drama drama tu guna alat muzik silat. Harhar. Sounds good? Of course! Hikhik. Drama kitorang masa tu berkenaan dengan Tanggang. So, rasanya mmg tak lari kot kalau nak main dengan alat muzik silat.

Masa tu tarikh untuk salah satu pertandingan ni diberitahu lambat sikit. So, kitorang dah prepare dah untuk dua-dua pertandingan ni. Suddenly, dapat maklumat tarikhnya sama! Terpikir jugak, takkan nak lepas kan salah satu, cikgu nak cari pengganti mcm mana sbb dah kesuntukan waktu. Tambahan pula, kedua-dua pertandingan nak guna alat muzik tu. Lagi lah tu alat muzik silat! So, akhirnya we choosed both dan memang betul-betul terkejar-kejar masa tu. Pheww~

There's a thing yang kita takkan pernah lupa berkenaan dengan waktu yang sangat memeningkan macam waktu tersebut. Kenangan kenangan. Pagi-pagi tu ada pertandingan English Drama dekat sekolah. So, kita bawak handphone sebab hari tu tak belajar dan tak masuk kelas. Kita duduk kat dewan belakang kejap then nak pi sekolah lain pulak untuk pertandingan silat. Bukan selalu taw bawak handphone. Cuma bila ada masuk pertandingan dan kena pergi luar sekolah dan ada kelas tambahan jeee. Jangan salah faham T^T. Okay sambung. Masa baru jejak ke dalam sekolah tetiba terdengar alarm phone. 'Hehh aku tak silent kan phone ke? Asal alarm berbunyi? Bila masa pulak buat alarm time time macam ni?' - dalam hati laa. Then, jumpa cikgu kat pondok guard dan salam dia. Spontaneously, kita pun cakap dekat cikgu "Kejap nak tengok phone." Cikgu - "Cepat matikan alarm sebelum saya rampas.". Kita tengok phone, takda apa pun. Kita masuk kan handphone dalam kocek, tetiba ada lagi bunyi alarm tu. Cikgu - "Kenapa tak matikan?". Me- "Bukan saya punya." Cikgu - "Bukan saya punya jugak" *sambil pegang dan tengok phone dia*. Pandang belakang, pak guard tu mcm tgh cari something T^T. Cikgu - "Harini ada pertandingan apa?" Me - "Silat dan drama". Masa tu tengah pakai baju uniform silat dan hari tu pun hari Selasa. So, memang pelik lah kan sebab sesat pakai uniform silat. Jadi, cikgu pun tahu lah mestilah ada event. So, saya dibebaskan. Cehh. Padahal tak kisah pun sbb nak ke luar sekolah nanti.

Sampai hati pak guard letak lagu alarm sama dengan kita ! T_T Nasib baik cikgu tu kenal kita dari form 1 so sporting lah sikit. Heheh.

And yeah! Pertandingan Drama dapat masuk final round. Walaupun tak menang tapi seronok lah sbb dah dapat perform yang terbaik. Yang silat tu ada yang menang ada yang tewas. Ramai newbie pun.

Anyway, goodluck junioritasss for this year. All the best! ^^

Silat masa 2012. Masa ni johan keseluruhan dan dapat pi peringkat negeri. Yeay! Tumpang happy ^^

Drama masa 2013 =)
Sekian wasalam ^_^
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Friday, March 21, 2014

Alhamdulillah -- SPM 2013 --

Bismillah.
Assalamualaikum.

Mirza antara orang yang tak nak pergi sekolah bersempenakan majlis penyampaian result SPM tu.
Kenapa?
Halaaaaa. Ceq takut lah >< Ceq tak sanggup nak tengok orang-orang yang dapat 11A diri kat atas pentas tanpa ceq. Seriously, taktahu kenapa tak sanggup even tu kawan-kawan sendiri. Haaaa. Bukannya apa, cuma takut ada rasa iri. Huhu. Kalau boleh nak satu form ada kat situ!
Jujur! 2 hari sebelum menjelangnya 20 Mac 2014, baru terasa cuak dan debarnya. Lahai. Jadi, mulalah perbanyakkan lagi solat hajat, solat sunat. Moga Allah bantu. Cuma harap Allah hilangkan rasa nervous tu. Cuma harap Allah redakan hati ni nanti bila dapat result, terima seadanya dan jangan kecewa! Tu je yang dapat diharapkan.

20 Mac 2014
Pagi tu tak boleh tidur. Apa lah yang bermain kat fikiran Mirza masa tu hanya Allah yang tahu. "Aku takut ke?" Mirza sendiri taktahu.
Pagi-pagi tu sebelum ayah pi sekolah (ayah cikgu sekolah rendah), ayah minta no giliran dan no ic. Me, "Hah. Taktahu. Tak ingatlah." Ayah hulur kertas, suruh tulis. Okay, I'm gonna die. ._. Lepastu ayah cakap pukul 10.30 ayah balik. Siap siap.
Pagi-pagi baru cari nak pakai baju apa, tudung apa. Finally, I decided yang biru. Haha.

Wani : Mirza pakai baju apa?
Me : Biru maybe. Macam kak Ain tahun lepas. (macam tak menjawab soalan. patutnya jawab baju kurung. haha)
Wani : Amboi haha semoga dapat 11A+ amin.
Me : Seram pulak dengar 11A+ tu.
Wani : Amin kan je. Haha.
Me : Aamin aamin. XD

Tetiba pagi tu dapat mesej kat facebook from Nadira. Memula fikir jugak, tak sekolah ke budak ni. Haha. Tapi dia anak cikgu. So, faham lah XD
Serius. Bertambah nervous. Dia kata, ada chance tu. Kalau ada, Alhamdulillah. Kalau takde? Haha. Agak sedikit berharap jugak lah pagi tu. Haih. Hanya Allah yang tahu. Malam sebelumnya dapat berita daripada Syazana.
*typo:chemist. Masa tu cuma dapat bayangkan wajah Cikgu Fazdli dan Teacher Norliya je. Mesti cikgu happy kan? Alhamdulillah. Tapi at the same time, "Tu result sekolah. Bukan result kau lagi, Mirza." Tawakal kepada Allah.

Ayah dah balik, Mirza belum siap. Taknak pergi la katakan. Haha. Siap siap je terus pi sekolah. Ayah nampak macam tergesa-gesa. Sampai sekolah dia kata, dah start dah. Me, 'alaaa dah la takut ni'.

--------------------------------------------------------
Kat dewan __
13 orang dapat straight A tahun ni. Sama bilangan dengan tahun lepas. Tapi berlaku peningkatan GPS dari 2.50 ke 2.31. Rasa terbalas jugak lah dekat cikgu-cikgu. Teringat ayat cikgu yang selalu mengancam kitorg, "PMR korang terbaik, cipta sejarah, SPM? Kalau PMR boleh, takkan SPM tak boleh?" Naaaah hadiah walaupun tak capai target =P Ni je yang mampu cikgu. 13 je? Serius takut. Kenapa? "Aku bukan top 13!!!"

Bila dah nak diumumkan senarai pelajar yang dapat 11A, ayah kata ready. Pelik? Yes, I am!

--------------------------------------------------------

And the result is ...
__
__
__
__
__
__
__
__
__
__
One word ! ALHAMDULILLAH.
Memang tak sangka tapi sangat berharap.
Walaupun Mirza orang yang ke-13 tu. A+ paling sikit antara 13 orang tu lah katakan. A- banyak pulak tu. Pun boleh lah. Hehe.

Rasa macam dah terbalas semua kecuaian dan kesilapan masa trial dulu. Allahu. Terima kasih sangat-sangat ya Allah.

Trial SPM --- The worst result ever yang pernah dapat sepanjang bergelar pelajar sekolah menengah. Sampai guru kelas cakap, "Saya pelik tengok result awak. Awak ada masalah ke? Saya risau dengan awak ni." Madam pun macam nak nangis masa tu. Alaaa. Masalah? Ada ada, masalah peribadi. Tapi secret =P
Real SPM --- The best result ever sepanjang bergelar pelajar sekolah menengah ! Hehe. Alhamdulillah. Taktahu nak cakap apa lagi.

Result Mirza sepanjang Form 5. See. Makin lama makin jatuh. Trial merupakan kegagalan bagi Mirza. Kedudukan dalam kelas dan tingkatan pun makin jauh.

So, kalau korang jatuh, jangan sambung baring pulak. Bangun! Bangun! Wake up! Wake up! You still have time. Jangan give up. Allah kan ada? Minta pertolongan Allah. Hasbunallah wani'mal wakiil, ni'mal maula wani'mal nasir.
Cehh. Selitkan pesanan sikit kat sini. Mirza pun pernah jatuh dan serius sedih sangat.
So, kalau result SPM kawan-kawan macam moderate or low, korang janganlah sedih sangat. Boleh nak sedih sekejap dan buat muhasabah diri. Jangan buang masa sedih lama-lama tapi taknak move on. Rugi. Buang masa. Usha sikit pesanan Inche Kopiah dan video bawah ni. =)



--------------------------------------------------------
Rupanya ayah dah tahu melalui SMS. Taktahu lah suprise atau tak. Dia kat dia dah tahu masa kat kantin sekolah dia. Time tu dia tengah makan-makan. Yang nadira pulak dia kata dia dah tahu jugak. Heyy heyy.

Nadira : Kita dah tahu dah. Saja buat suspen. *buat tambah nervous je*
Syahira : Kite rasa macam nak jerit je tu kawan saya ! *terharu*
Izzuddin : Leklok nanti naik flight g oversea nanti. *amboi*
Sofwa : Sekurang-kurangnya BI takde lah B. *tak kait haha*
Izzah : Ehem Tahniah ! Nak tegur tapi malu. *ehem malu jugak*

Aisya : Mirza, dia cakap tahniah.
Me : ..............
Aisya : Eh, dia cakap tahniah, taknak cakap thankyouu? Kakakaa.
Me : Jap, nak buat karangan . Haha.

Did he? >.<

--------------------------------------------------------

Alhamdulillah. Terima kasih Allah. Terima kasih ayah dan ibu. Terima kasih cikgu-cikgu, teachers, ustazah dan ustaz. Terima kasih kawan-kawan. Terima kasih semuanya. Hope for the better future. InsyaAllah. Tahniah kepada jiran-jiran meja ku dari form 4 hingga form 5 yang sama-sama naik pentas. Iffah, Alia, Afieqah, Fatin, Atika. Alhamdulillah. Mereka banyak bantu dulu. =') Tahniah 13 orang yang dapat straight A. Tahniah yang berjemaah dapat 10A 1B. Tahniah juga kepada cik ehem ehem. Banyaknya A+ dia! Haha. Tahniah semuanya. Still the best among the best. Alhamdulillah. Keputusan terbaik SPM milik batch '96 lagi. =)
Gambar tak berapa clear.
Dari kiri : Shafihah, Iffah, Afieqah, Fatin Aqilah, Shahida, Ayyub, Cikgu Aini, Cikgu Zul, Haziq, Hambali, Atika, Mirza, Ashikin, Alia.
Tiada dalam gambar : Fatin Umirah

Sekian wasalam. Maaf kalau ada salah kata. =')

***sedih yang A+ bukan subjek agama ='(

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Thursday, March 20, 2014

SPM?

SPM?
One word.
Just one!
ALHAMDULILLAH.

Taknak cerita sekarang =P
Nanti-nanti lah eh. ^^
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, March 19, 2014

Pesanan Kak Ain =)

Bismillah.
Assalamualaikum.

Sedang khusyuk mengamati debaran menanti hari ni, tetiba semalam dapat mesej from Kak Ain through whatsapp.


Mesti pelik kan kenapa namanya Mirza letak "Kak Ain 11A+"? Haha.
Alhamdulillah. Tahun lepas kak Ain dapat 11A+.

Ni video yang kak Ain share kan =)

Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir
Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir

Ku cuba renungi semua
Detik waktu yang telah berlalu
Mengisahkan pedih di hati
Menyinar keangkuhan diri

Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir
Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir

Ku cuba sandarkan jiwa
Hanya pada Allah semata
Hingga rasa beban pun sirna
Seluruh hati serahkan pada-Nya

Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir
Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir

Cukuplah Allah sebagai penolong
Dan sebaik-baik pelindung
Cukuplah Allah sebagai penolong
Dan sebaik-baik pelindung

Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir

Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir

Benar. Cukuplah Allah sebagai penolong dan sebaik-baik pelindung.
Istajibillah humma dua'na ya Allah =')

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

#throwback Past Year SPM's Result

Bismillah.
Assalamualaikum.

Seperti yang sedang dikecohkan *ewah*, next day, tomorrow, akan diumumkan result SPM 2013. Hmm. Ok chill. Haha. Dalam hati, haihh. Ma fi qolbi ghairullah. Taktahu nak describe macam mana dan apa yang sedang dirasaikan sekarang.

Bila teringatkan past year punya result, dulu, kita yang excited. Excited nak tahu result akak-akak, abang-abang. Pada SPM 2010, ada seorang dapat straight A+ ! Maksudnya 11A+. Wah! Lelaki. Namanya saudara Ahmad Ibrahim. Masa penyampaian result tu Mirza baru form 3. Duduk kelas, tak boleh pi dewan. Kena belajar. Nak PMR lah katakan. Hakhak.

The next year, SPM 2011. Masa tu Mirza duduk kelas special. The only one kelas yang ada air-cond all time. Hehe. Kecuali bila kena pi makmal, takde lah sampai bawak air-condnya. >< Kelas tu ditubuhkan sebagai pengiktirafan kat budak-budak yang dapat straight A (9A) dalam PMR. Masa batch kitorang sampai terlebih orang. Jadi tak semua yang dapat 9A dapat duduk kelas tu. Kesian diorang. Hehe. Okay. Masa penyampaian keputusan tu, kitaorang duduk je dekat dalam kelas. Tapi bila akak-akak, abang-abang lalu kitaorang tengok je gelagat diaorang. Kata kelas special, jadi cermin pun special la kan? Haha. Kitorang boleh tgk orang luar, orang luar tak boleh tgk kitaorang. Best! Haha. Rindu pulak deh ><

Then, SPM 2012. Tahun Mirza nak SPM. Lagi lah excited nak tahu result akak-akak dan abang-abang kan? Haha. Mula-mula cikgu tak kasi kitorang pi dewan. Katanya ramai. Okay ._. Bila cikgu lalu kadang-kadang kitorg buat muka tanda tanya. Macam mana ya nak buat muka tu? ==' Haha. Cikgu cikgu tak masuk kelas. Maklumlah, cikgu lagi lah nervous. Kitorg buat kerja sendiri >< Tetiba ustazah lalu, ustazah tengok kitorang. At last, ustazah bagitahu ada seorang dapat 11A+. Perempuan! Kak Ain. Lepastu kitorang cakap nak tgk. Ustazah izinkan. Masa tu, akak-akak dengan abang-abang belum diumumkan lagi ttg result mereka. Kak Ain pun taktahu lagi. Alhamdulillah, masa tu 13 orang straight A termasuk seorang 11A+. Ada seorang akak namanya Najwa dapat 10A+ dan 1A. Sikit je lagi. Tapi result tu dah cukup gempakk kot. Huhu. GPS sama dengan SPM 2011 iaitu 2.50.

Okay. Tomorrow. Result SPM 2013 pulak. Allahu. Terketar lutut.

"YA ALLAH, KAU BERIKANLAH KAMI KEJAYAAN YANG CEMERLANG DAN DAEBAK LAGI MUMTAZ. SEMOGA RESULT KAMI ITU DAPAT MEMUASKAN HATI KAMI DENGAN SEGALA USAHA YANG TELAH KAMI CURAHKAN SIANG DAN MALAM. SEMOGA RESULT KAMI ITU NANTI DAPAT MENGGEMBIRAKAN HATI KEDUA IBU BAPA KAMI YANG TELAH BANYAK MEMBELANJAKAN WANG SEPANJANG PERSEKOLAHAN KAMI, MEMBANGGAKAN GURU-GURU KAMI YANG BERTUNGKUS-LUMUS MENGAJAR KAMI, MENAIKKAN NAMA SEKOLAH KAMI, MENGHARUKAN SAUDARA-MARA, MASYARAKAT DAN JUGA NEGARA. AAMIN."

NORAIN SHAHIRA =)
Sekian, wasalam =)
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Monday, March 17, 2014

From Me, To You.

Assalamualaikum.
Entry ni untuk VVIP sahaja yang telah diberi password. Anda VVIP? Dah dapat password? Klik link bawah ye. Kalau bukan, mohon pi entry lain. Tak payah sibuk sibuk nak tahu atau nak tanya password. Okey? =P
Sekian wassalam =)
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Hadiah Misteri MiaLovetto ^^

Bismillah.
Assalamualaikum. =)

Click gambar atas kalau nak tengok entry tersebut.
Apa perasaan anda tetiba tengah scrolldown latest update dekat dashboard tetiba nampak nama sendiri jadi title post. Haha. Nama sendiri? Hihiks. Tu bukan nama sebenar. Tu nama famous je. Hahah. Geli pulakdeh. Tu nama saja-saja je. Kenapa? Hmm. Ada lah. Malas nak cerita kat sini. Hee =)

So, based on entry kak Amylia tu, kita dapat hadiah misteri. Jeng jeng jeng =P Sebab? Berjaya jadi pengomen pertama. Tanpa sedar actually. Haha. Nak tahu apa komen yang bertuah sangat tu? Tadaa ....
Click gambar kalau nak tengok apa yang dikomenkan. =)
Takde lah berbunga mana pun kan ayat tu. Macam poyo pun ada. Hoho. Dah rezeki kot =P

Alhamdulillah, hadiah dah sampai. Dah lama dah sampai sebenarnya. Cuma hari ni baru sempat nak meng-upload. Hehe.

So, thank you kepada kak Amylia. Hehe.
Sekian, wassalam ^^
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Saturday, March 15, 2014

Mimpi Pelik Pelik ---

Bismillah.
Assalamualaikum.

Lately, banyak jugak dapat mimpi yang pelik-pelik. For me la.
Mimpi yang menimbulkan pelbagai tanda tanya. Dan aku masih tertanya-tanya.
Kadang-kadang mimpi orang ni, kadang-kadang mimpi orang tu pulak.
Tapi yang pentingnya dan yang peliknya, mereka tu semua berkait dan ada ikatan sesama sendiri.
Jujur. Diriku diselubungi kebingungan.
Bukan nak promote status atau facebook okay. Hihiks. Saja share pandangan mereka =)
Aku cuba menjauh.
Aku cuba buang.
Aku cuba melupakan.
Tapi apa yang aku perhatikan,
MAKIN JAUH MAKIN DEKAT.
Jujur. Aku tak faham.
Apakah? Apakah semua ni?
Apa yang Allah aturkan untukku?
Kadang-kadang Allah sengaja temukan aku dengan 'dia'. Lagi.
Sengaja?
Astaghfirullah. Husnudzon ya Mirza. =')


Tapi kali ni aku yakin.... dan yakin...
Aku rindu dia... dan dia... dan dia... Hihiks..
Allah, sampaikan salam rindu buat mereka. =')

-------
Banyak persoalan yang berada di minda.
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja.
Otak kata jangan hati pula kata ya.
Hidup tak menentu adakah ini cinta?

Banyak soalan banyak juga jawapannya.
Kata hati dan rasa tak dibiar saja.
Setiap yang berlaku ada kebaikannya.
Harus pejam mata dan cuba apa saja.
-------
*ewahh*
"Apabila salah seorang dari kamu melihat mimpi yang disukainya, sesungguhnya ia daripada Allah, maka khabarkanlah kepada orang lain, dan sekiranya dia melihat sebaliknya dari apa yang dibencinya, sesungguhnya ia daripada syaitan, maka beristi'azahlah (membaca ta'auz), dan janganlah menceritakan kepada orang, tiadalah ia (mimpi) dapat memudaratkannya."

Aku suka dengan mimpi tu walaupun perit nak terima. Haha. Pelik? Well, aku pung pelik.
Allahualam ala kulli hal.
Wasalam ^^

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Thursday, March 13, 2014

Next Thursday --

Bismillah.
Assalamualaikum.

Sumber : KPM

Daku biarkan gambar berbicara.
Jeng jeng jeng.
Ewahh.
So, to all babies of 1996, best of luck!
Ada less than a week lagi.
Masih sempat untuk berdoa, solat hajat.
InsyaAllah Allah akan perkenankan.
Never underestimate the power of dua.
Allahumma Aamin.

Wasalam ^^

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Tak boleh follow ---

Bismillah.
Assalamualaikum.

Help me ! Help me !



Macam mana ni?
Tak boleh nak follow blog lain.

Actually ada nampak jugak blogger lain tak boleh nak follow. Kat SINI.
Tapi beza nya ......
yang kita punya ni takde lah serupa gitu. Takde more option. So? TT


Anyone yang lalu lalang kat sini, any solution?
>,<
Segala kerjasama amat dihargai.

Wasalam.
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, March 12, 2014

#PrayForMH370

Bismillah.
Assalamualaikum.

Allahu rabbi. Peristiwa yang tidak diduga. Sama sekali tidak terduga oleh sesiapa pun. Sudah masuk hari yang ke-6. Apakah khabarnya wahai MH370? Dimanakah engkau menghilang, membawa diri?

Hmm. Actually, I was so dissapointed dengan beberapa pihak yang errrr. Tak tahu nak describe macam mana. But for me, it's really annoying. Mula-mula memang la bengang sangat dengan tindakan Jasmine Johari The Faker tu. Dalam kes macam ni sempat pulak dia nak bergurau senda. Heh heh. Paling tak suka part dia tweet pasal orang hot kat Malaysia ni fake, so she wanna try la. Gulp. Hadoyaiii. Kejar hot? Adehh. Parah. Populariti? Allah tak pandang pun semua tu. Benda tu tak jamin kita kat akhirat pun. Allahu. Sedehh bak hang. Bayangkan apa orang luar negara fikir tentang orang Malaysia hanya kerana tindakan yang tak guna akal ni? Yang satu ni? Satu dunia tengokkk.. TT

And then I feel like errrrrgh ... Bomoh? Apakah? Dimanakah letaknya agama kita, aqidah kita, iman kita? Astaghfirullah. Tak tahu nak cakap lagu mana dah. Macam terserlah kebodohan di situ. Hmm. Maaf pakcik-pakcik sekalian. Mungkin agak kasar penulisan ku ini seolah-olah tidak menghormati kalian yang lebih tua, lebih makan garam. Maaf sangat. Ini sangat memalukan Malaysia yang majoritinya umat Islam. Jujur. Aku malu. Bukan setakat malu dengan negara lain, tapi malu dengan Allah. TT Ya rabbi. Ampunkan segala dosa ku, dosa kami dan dosa mereka. Aamin.







Jujur. Terkedu tengok video ni. And I was so touched at the moment.
Especially bila part 
"Remember to hold with your relatives and friends,
they love you, we love you"
*Tears roll quickly*
Tetiba terbayangkan kalau lah ada orang yang sangat-sangat Mirza sayang dekat dalam kapal terbang tu.
Allahu.
Mungkin Mirza tak setabah ahli keluarga mereka ni. Mungkin.


Kekadang tu teringat jugak dekat novel KOMSAS yang Mirza belajar masa Form 2 dulu.
Tragedi Empat Disember. Mirza taknak kaitkan apa-apa. Taknak buat apa-apa spekulasi. Hee.
Cuma teringat sahaja secara tetiba.

Aku percaya dengan kuasa doa ! Ayuhlah !
Haiya ma'an ! It's wireless, free, direct terus dengan Allah.
Doa itu senjata mukmin. Allah mendengar setiap bibit-bibit doa dari bibir hambaNya.
Maka janganlah berhenti berdoa.
Dengan doa juga kita bersatu.
Ya Allah walau di mana pun MH370 ni berada, Kau lindungilah mereka semua yang berada di dalamnya.
Temukanlah kami dengan mereka kembali.
Aku mohon. Kami mohon. Mereka mohon.
We are waiting. And keep waiting for them.
And for the good news from you. Biiznillah.
Ya Allah. Please ease everything. WE LOVE THEM !
Wallahu'ala kulli syai'in qadir.
Allahualam. =')


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Saturday, March 8, 2014

Yakin SBT ? Hmm.

Bismillah.
Assalamualaikum.

Klik gambar untuk ke link Utusan =)

Err. Terbaca title ni dekat Utusan. Err err. Taktahu kenapa tetiba berderau darah jiwa dan ragaku. Hihiks.
Allahu Rabbi. Ustaz Omar really scares me. Arrrgeegeeegeee.
Lagi lagi bila terbaca part ni.


Gulp. Errr.
I was like ...... "Ustaz, did you already know the result?" =3
Seriously. Ayat ni memang makes me really scare bak hanggg.
Terlalu tinggi menggunung harapan cikgu cikgi ku ini.
Terang tang tang SBT tu semua sekarang ni bergantung harap dengan result SPM 2013. Ehek ehek. Alhamdulillah. Dulu dapat SKK pun based on our batch PMR's result.
InsyaAllah kejayaan SPM yang terbaik nanti. Next 2 weeks, tahu lah resultnya.
Jujur. Aku takut yang dikejar tak dapat yang dikendong tercicir.
May Allah ease everything. Allahumma Aamin.

Semoga ini lah kenangan daripada kami batch 2009-2013 buat sekolah.
SKK - Double tick.
SBT - We're heading to it.
SBP - Ehem =3

About two weeks more. Yes two weeks. ='(
Sekian. Wasalam.
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Gurau Bahasa

Bismillah.
Assalamualaikum.

This is just for fun. Saja suka-suka nak kangsi. Macam menarik je. Pelbagai loghat. This is Malaysian. ^^

#1 Terengganu

#2 Kedah

 #3 Kelantan

#4 Melaka

#5 Negeri Sembilan

#6 Pulau Pinang

#7 Perak

#8 Pahang

 #9 Sabah
Enjoy dengar lagu Anak Kampung by Jimmy Palikat tu. Hehe ^^

 #10 Sarawak
Dulu masa form 2 ada belajar sikit dengan cikgu praktikal dari Sarawak.
Sik = Tidak
Belon = Kapal terbang
Gerek = Kekasih
*maaf kalau salah. hehe*

#11 Johor 
"Tu je kan?"
Ehek. Tak boleh bla. Haha.
JDT lah =P

#12 Selangor
Ohh. Okay. Haha. Lagi tak boleh bla.

Psst psst. Sekadar gurauan sahaja + ada juga ilmu kat sini. Learn new things, new words. Right? Bukan nak cari gaduh taw. Kita kan 1 Malaysia! Hehe.

Sekian. Wasalam ^^

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Thursday, March 6, 2014

Patah Hati Kali Kedua.

Bismillah.
Assalamualaikum.

Patah hati? Yep.
Kali kedua? Yep.
Kali pertama mana? Kat SINI.

Huwarghhhhhhhh! Sobs sobs. Haha. Nampak tak tenang. Adehh.

Actually ni bukan sebab cinta. Ecehh. Sebab minat dan suka sahaja ='D

I was so excitedooo you know masa nak tengok pelatih PLKN yang terpilih untuk panggilan seterusnya.
Tapi memula tak buka no IC sendiri. Buka IC orang lain. Heee. Alang-alang dah terhafal no IC tu. Ada mood dengki sikit kat situ. Kalau dia dapat memang nak gelakkan dia + ucap tahniah. Tapi .....
..... dia tak terpilih lah pulak. Haha. Dia memang taknak sesangat PLKN ni sampaikan tahun lepas dia doa dekat depan Kaabah supaya tak dapat PLKN. Okay. Mabruk alaika. =='


Lepas tu check guna no IC sendiri pulak. Berkobar-kobar katemu  xDD
Taraaaaa. Uhuk uhuk. Berharap? Sikit lah. Walaupun kalau tengok result yang sebelum ni memang tak dapat. Tapi semangat nak tengok terpilih ke tak tu macam semangat nak tahu penempatan kat mana. Haha.
Perasan sangat kan?

Lagipun parents memang taknak pung Mirza dapat PLKN. Tapi Mirza nak sesangat. Kenapa heh?? -_-
Mohon sukarela? Hahaha. Boleh je, tapi kang tak pasal pasal kena marah dengan parents =P
Lagi pun untuk panggilan seterusnya ni pulak dah busy untuk preparation for study dekat dunia baru. Macam tak best pulak dah. Kalau boleh memang nak panggilan pertama tuuuuuuuuuu. *kalau boleh*

Mungkin ini memang perjalanan hidup Mirza. Tsk tsk. (Ayat tak menahan)

Hold on !

Al-Baqarah : 216
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui”

In fact, PLKN is not for me. Hihiks. Tak sampai seru kataku.
Okay then. Let it go ~ Let it go ~
Wallahu, Allah Maha Mengetahui segalanya. ^^

*I'm okay. I'm okay. I'm okay.*

Wasalam ^^
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Tuesday, March 4, 2014

Wordless Wednesday

Bismillah.
Assalamualaikum.

Awak. ...
I wish you all the best for your JPJ's test. ^^

Hihiks.

Ukhuwah tu bukannya sahaja indah atas kerana nama sebuah pertemuan, tapi ia akan lebih kelihatan indah dalam halawatul ukhuwah bila kita sering mengingatinya di dalam doa.

"Kita memang rasa kita jauh, tapi sebenarnya kita dekat. Macam mana? Itulah kuasa doa."

*senyum*

Best of luck, awak !
Jaga diri baik baik ='D

Wasalam ^^,

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

UPU Ohhh UPU !

Bismillah.
Assalamualaikum.

Agak agak bila baca tajuk entry tu macam mana ye nada kalian? Haha. Tak kisahlah apa nada kalian, yang penting bagi Mirza agak SETEGHESSSSS! Haha. Tapi still boleh gelak. Pfffft. =P

Okay okay. Actually tadi baru first time masuk dekat laman UPU. Selama ni adalah jenguk sikit situ tapi just lalu-lalang je sebab tak ready lagi nak isi. Lagipun ada jugak orang kata kalau tak ready, jangan isi lagi sebab boleh kemaskini 3 kali je. To be honest, Mirza pun tak ready sebenarnya. Hiks. Taktahu nak pilih bidang apa, program apa. Orang kata jugak, isi UPU boleh stress! Haha. Lets try.

Lately, parents asyik tanya je, dah isi belum, dah isi belum. Okay. Pertanyaan itu pun boleh juga menimbulkan stress! Actually. Haha. Dan apa yang diberitahu sebelum ni, hanya 10% daripada pelajar yang sahaja terpilih untuk UPU. Ouhh ouhh. Memula ingatkan senang je dapat. Hihiks.

And at last, Mirza pun isi lah. Dengan lafaz bismillah, mulalah mengisi. Bila kat part program pilihan tu, tiba-tiba error pulak. Adehh.  Dah la ambil masa lama jugak kat situ walaupun dah banyak kali jugak survey program dan universiti. Dah decide dah *cuma minat tak minat*. Tinggal nak isi je. Tapi masa isi pun blank jugak. Tetiba hati rasa lain pulak. Wuuu. Ketepikan perasaan geram, bersabar dahulu. Haha. Okay. Internet problem. Sekian. Dan Mirza taktahu apa status permohonan Mirza sekarang ni.

Bila baca balik ini :

Mirza belum tekan lagi SAH DAN HANTAR. Maksudnya, belum dikira sebagai permohonan la ea? Phewww. So, begitulah. Haha. Mungkin belum masanya untuk buat pilihan kot. Heh. 

So, what should I do?
-SOLAT ISTIKHARAH---SOLAT HAJAT-

Allahurabbi. Moga Allah permudahkan segalanya. Allahumma Ameen.

Farmasi?? Hehe.
Wasalam ^^
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Friday, February 21, 2014

Try On Doodle.

Bismillah.
Assalamualaikum.

Ni doodle from #BelogMirul. Hari tu adik Mirul ni ada invite kita dekat Cbox untuk tempah doodle percuma dekat dia. So, sambil-sambil blogwalking, kita pun terus lah komen dekat entry dia. Haha. Kata percuma kan? Mestilah kena ambil peluang. Hehe. Selain tu, boleh support support rakan seblogger. Masa tu memang kayu pun nak buat doodle ni. Tak retiii. So, inilah doodle yang adik Mirul bagi kita. Dia ni memang budak budak lagi. Sebaya adik ipar kita. Heh? K abaikan ._. Dia ni kira berbakat lah jugak. Bakat apa? Macam-macam. Usha lah sendiri blog dia. Ada buat lagu, buat novel and etc. Jeles pun ada. Hehe. Bakat muda =)
Jazakallahukhairan ya Mirul.

From Belog Mirul
Okay okay. Ni doodle kita pulak. First and foremost, jangan gelak sangat eh. Gelak sikit-sikit boleh. Hee. Kita try try je. Sebab tengok macam best je. Haha. Selepas tengok tutorial, kita pun download lah PaintTool SAI Ver.1.  So, ini first doodle yang kita buat.
Ye. Kita tahu tudung senget. Haha. Ni pun dah kira excited jugak lah sebab boleh lah dilabelkan sebagai 'menjadi'. Kan kan? Hehe. Hah. Punyalah excited sampai letak eye shadow, blusher. Kemain kan? Hikhik. Orang pertama yang kita tunjuk lepas siap je semua ni mestilah SHJ (Sodiqataini Hatta Jannah) kita sendiri, Awra dan Syahira. SHJ? Haha. First time guna ni. Tak tahu lah penggunaan bahasa tu betul tak. Hekhek. Ampun ustaz ustazah.


Okay. Ini yang kedua. Masa ni fed up tak reti buat tang mata tu. Haha. Buat doodle pandang belakang kan lagi senang. Takde mata, kening, hidung, mulut nak kena buat. Hehe. Dan doodle ni pun terus send kat SHJ. Maybe kita tengah rindukan diorang kot. Huhu. Lama tak jumpa. ><

Ini pula yang ketiga. Konon konon nak buat doodle berfesyen sikit lah tang tudung tu. Tapi badan nampak macam kembang pulak. Hee. Hah! Lagi satu, tengok sat tang mata tu. Haha. Okay tak okay tak? =P

Okay. Ni yang latest. Maksudnya, lepas ni nak jugak try buat doodle. Hehe. Saje je uji + asah bakat. Yang ni memang betul betul dedicated to both of my buddies. Nampak tak kerinduan yang terpendam tu? Ewahh ! Walaupun tak de rupa pun dengan kitorang actually. Hehe.

Credit : AfiqahYusof
"Uhuwah itu ibarat tasbih, ada awal tiada penghujung."
InsyaAllah. Ukhuwah fillah hatta jannah.
Wallahu, ana uhibbu hazihi ukhuwah fillah hubban jamman.

By the way, doodle kita memang tak kemas pun. Kita tahu. Kita sedar diri. Hehe. Kita buat cincai cincai je hah. Saja nak bagitahu, jangan kutuk lebih-lebih ye. Hiks.

Wasalam ^^

p/s : Sahabat-sahabatku yang lain jangan ambil hati, kecik hati, makan hati pulak. Jangan cakap Mirza tak sayang korang eh. Mirza sayang semua orang yang Mirza kenal. Everyone comes into my life for some reasons. You're one of them. Keep calm and stay cute okay. Hehe. Salam ukhuwah! ^^
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

;