MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Thursday, December 1, 2016

Ego

So lately Im so emotional. Entah lah. The day before kejadian, punya gelak sakan macam tak ingat dunia. Esoknya ..... sedih gilakkkk huhu. So nak happy lain kali berpada-pada k.

Kisahnya, ada la kawan kita orang ni entah kenapa aku rasa dia macam penting kan diri sendiri. Ya. Dia memang suka buat kerja sendiri keputusan sendiri kira semua sendiri la. Kalau keluar jalan sama sama pun, kejap kejap dia nak pergi sana.  Tapi dia nak pergi sendiri. "Hah korang pergi la dulu eh?" Wehh kita boleh pergi sama sama kot. (?) Sebab aku nak gi situ gak tapi kejap nanti la kan. Tapi aku jenis malas nak layan malas nak lawan so suka hati la. Haha. Lama lama aku fed up gak.

Kisah lain pulak kita orang kena buat group untuk assignment. So as engineering's girl students kat kelas tu memang major lelaki la. So kalau kelas aku ni lelaki:perempuan macam 8:1 so obviously kena buat group campur. So aku dengan semangat yang jitunya pun tanya la group tu nak bahagikan macam mana. Diorang kata tak tahu lagi. Okay. So aku bagitahu la, " NANTI DAH TAHU, BAGITAHU K." I've told ya. Then next class bila madam tanya da ada group belum, diorang kata dah, dan girls tak tahu apa apa. Like what the hell im living in erghhh. So ya, aku dan girls yang lain anggap yang kitorang takde group la kan. Then tetiba ada sorang girl ni kata, dia dah ada group dengan lagi. Oh, so kau gerak sorang-sorang ahh ni? Pastu girls yang lain taktahu langsung? Hebatt betul permainan kau! Bengang gila kot aku masa tu. Aku dah tanya kot pasal group tu, dah tinggal kan note pun kalau da decide group bgthu. And then, .... . Tapi serius la, aku sedih gila kot masa tu. Diorang anggap kitorang tak wujud kot padahal apa apa kerja kalau dalam group, memang girls yang siap awal. *fact* .

Kitorang tanya lagi, ada lagi tak group yang tak cukup ahli sbb kitorang yg balance ni nak join. Sekor pun tak balas weh. Bluetick je weh. Bila tanya pasal kerja tak balas, bab lagho kemain taknak berhenti. Ahh stress weh. Then kitorang decide utk buat group sendiri 3 orang je girls. Padahal sepatutnya 5-6 orang satu group tapi ahh lantaklah semua orang ego, selfish. Dia ingat kitorang nak ngurat dia ke omg memang bukan aku la. Last last kitorang dapat jugak buat group of 5 person bila ada lelaki yang sanggup join group kitorang yang 'leceh' ni kan? Yes, tu pun selepas madam masuk campur. Ahhhhhhhh stressssssss nya begini. Whyyyyyyyyy? =(

Aku tak berniat nak benci orang. Taknak kawan orang. Tapi bagi aku masa pls. Aku rasa sakit sangat kot masa tu. Aku punya la taknak kita rasa 'terasing' atau 'ketinggalan' SAMA SAMA, last last aku yang terkena. Hahaha. Tu la, kadang nak buat baik pun jangan baik sangat ! So padan la muka aku =')
Sorry kalau aku anggap kau khianati friendship ni sebab kita minor, aku punya la nak jaga hati masing masing sebab kita je yang ada untuk saling bergantung. Tapi kau SAILANG kepercayaan aku weh !

So from that incident, kalau apa apa kerja aku dah tak harapkan sangat kerjasama daripada spesis macam ni. Dah orang tak suka nak buat macam mana. Mungkin dia anggap buat kerja dengan perempuan leceh lagi lagi bab engineering but at least bagitahu la. Huh. Haha lantak la.

Dah seminggu aku ignore dia. Dan dah seminggu aku bad mood. Seminggu jugak aku benci semua orang. Haha. Kalau dia sedar lagi bagus, Tak sedar pun takpe la. Aku pun tak perlu kan orang macam tu sangat. Minta tolong sikit pun nak cakap, "Eh yang tu pun taktahu ke?" Baik takyahhhhhhhh. Kalau tahu, tak tanya. Biasa la budak pandai. Asrama penuh.

Yatto .... aku selesai melepaskan geram. Fuh
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Saturday, September 3, 2016

Done MMM UTM !

Bismillah.

Assalamualaikum.

Hi im here again dan tak lain tak bukan akan bukak cerita pasal study. *Bosannya* Haha.

So, this time is my 3rd university in my life and within only a year (No ! Tak sampai setahun lagi actually.) . Hehe. Student banyak isu mcm ni la. Hihi.

Kali ni alhamdulillah I got an offer for Bachelor Precision Mechanical Engineering at UTM (KL campus). InsyaAllah esok dah start kelas dah. This year paling sikit kot girls dalam course ni. Overall ada 50 dan girls only 12? Hah, normal la tu.

MMM buat kat UTM Skudai. Dapat jumpa lagi ramai kawan la kat sana, Best ! Paling best part sambutan merdeka la. Dan cheers war !!! Juga malam kebudayaan.

Again, boring post lagi. Hahaha. Takde gambar pun sbb serius orangnya. Kalau kene fokus, mmg fokus betul, handphone mmg tak sentuh. Hihi.

So, selamat kembali ke pangkuan universiti mahasiswa degree sekalian =)
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥