MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
2012 | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Wednesday, October 24, 2012

I did .

Exam dah habes . Exam dah habes . Exam dah habes . Exam dah habesssssssssssss !
Phewww ~ Happy ? Not yet . No no no . Tak rasa akan happy . Tak kan . Tak . Tak !
Kenapa dengan kau hah , Mirza ? " HAHA " gelak sendiri =='

Actually , tak tahu la apa yang Mirza dah buat untuk bulan exam ni . Cita-cita nak tinggi , usaha macam apa je >,< Sekarang ni hanya bergantung harap  pada nasib je . Nasib ? Ye laa , nasib . Semoga nasib menyebelahi diri ni walaupun hanyalah sekadar nasib sahaja . Mudah-mudahan laaa =)

Kenapa la Mirza asyik fikir benda ni je . Orang lain abes exam boleh hu-ha-hu-ha sana sini . Me ? Pegang kalkulator . Hah ! Buat apa lagi , dok kire markah ler . >,< Takde apa pun yang boleh berubah . What u give , u get ! Serve you right ? HAHA =,=

What a life ~ Sometimes ade jugak terfikir, kenapa hidup Mirza ni camni ? Nak jugak hidup cam orang lain . Bila berjaya memang la happy , bersyukur . Its normal . Tapi nak jugak rasa bila gagal sikit tu takde la frust sangat . Paling tak pun , rileks je laaa . Its okay . Lain orang lain cara hidupnya . Okayy . I try to accept all these T__T And bersyukur dengan kehidupan ni walaupun >,<

Dear Allah ,
When I lose hope , please remember me that your love is greater than my dissapoinment .
And your plans for my life are better than my dreams x)

Just a hope . Semoga dapat release kan semuanyaaaaa ! Insyaallah =')

Btw , Nasib !! I want you . Huhu  >,< Tapi kalau tak dapat , redakanlah aku dengan takdir ini ='(

Alhamdulillah , kehidupan sebagai pelajar Form 4 kian menutup tirai . SPM makin dekat . Apalah nasib ~ May Allah bless me =) Salaaam .
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Saturday, September 22, 2012

Aummmm !

Aummmmm ! xD

Salaam ~

. U9 .

Walaupun nasib tak menyebelahi langsung , tapi tapi tapi wa tetap enjoy ~ Satu pun tak dapat . Cis cis . Suddenly , teringat kat Aisyah K . Dia dah takdaaaaaa nak bantu kami . Aini pulak hilang . So , yang wakilkan pula kena main masuk-masuk , paksa-paksa . HAHA . It's okay to be the loser babe >< At least , kita ade wakil daripada takde . Kan kan kan ? At least , kita berani untuk cuba dan teruskan usaha . :3 Yeayyyy ! Takde lah nampak pengecut sangat . Ehehehe . *siyesly , mirza tak cakap mirza berani.. hee* . Actually , Mirza appreciate sangat-sangat dengan usaha mereka ni . Thanks =) Dapat jugak beri pengalaman kat siapa-siapa yang tak pernah masuk kan kan . Bila diaorang da masuk , ade pengalaman , mereka tahu lah susah ke senang nak harungi semua tuh . Takde maknanya lah cakap je senang . Tak suka dengan orang yang hanya mampu cakap tapi tak faham macam mana situasi sebenar . Mencik mencik mencik . HAHA .

Rasa macam apa je bila diorang datang dan cakap  ," Mirza, ***** dah buat yang terbaik dah. " ==' Bukannya apa . Cuma rasa macam haihhhh . " Adakah aku terlalu mengharapkan sesuatu daripada acara ni sedangkan aku tahu kat mana kedudukan kita sebenarnya ? " *monolog dalaman ni . Haha * Chill je . Tu yang kita mampu =) Kalau tak sebab kalian , baton tu tak sampai kat tangan Mirza . Actually , Mirza pun dah cuba . Eheh . Dan Mirza tak sangka yg mng 1500m tu dua-dua junior dari sek rendah . Tahniahhh walaupun yang seorang uh dah nak merajuk sebab takde senarai nama pemenang untuk tu . Siapa je tak bengang ,  penat taw orang lari . Dugaan untuk budak tu , asyik main tukar-tukar kasut je tadi . HAHA . Nasib baik dia menang . Kalau tak , Mirza yang rasa serba salah .

 Dan kali ni Mirza tak jatuh , tak tersungkur .Yeayy ! Bangga sangat dengan pencapaian tu . EHEH x)

Lastly, Mirza suka status ni . Aummm ! Like like ><

Dedicated ,

You're a soldier
A rising sun
Wait for the heyday
Look far away
And believe in yourself
Your name's on a shelf
A legend 
You're the soldier
The chosen one
Bring back the heyday
Look far away
With respect and decay
Forever we'll stay
Forever ~
*if you know what i mean* 

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Sunday, September 16, 2012

Married !!!


Yesterday is today's memory.
Tomorrow is today's dream. 
Salam Hari Malaysia =)
So today dengan besar hatinya saya mahu bermimpi . Bermimpi agar dapat mimpi yang sama . =='
Semalam, makcik saya bertunang. Kebetulan malam tu adik saya mimpi saya kahwin . Ouh k lawak ~

'' Macamana aku boleh kahwin ?? ''
" Soalan apa ni ? "

So , adik cerita laa mimpi dia .  Tapi dia kata saya ganggu mimpi dia sebab kejutkan diaa bangun ==' Maknanya cerita perkahwinanku pun tergantung laa . Tak sempat bersanding kot . Hahaha . Tapi masa tu dah selamatlah disahkan . Hakhak . Alhamdulillah =) Ya Allah Ya Allah . gatal gilak aku xD
Tapi adik saya punya excited nak cerita jugak. Rasanya dah dekat 4-5 kali kot. Sabar sabar. Cik husband saya yang dalam mimpi tu memang adik saya kenal pun. Kenal sesangatt kalau dah satu sekolah. Ehhh. Hahah.

Adik kata baju saya cantik ^^ Warna purple pink. Macam kat doodle atas itu. Comel je en en? Allah ! Jangan lah buat perasaanku sebegini rupanya . Haha . Apa apalah . Makcik baru bertunang , saya dah kahwin . Express kot .  Tapi awesome what ? Hehehehe X)
Ou yeah ! Saya baru perasan yang sebenarnya saya dah lalai dengan mimpi ni . HAHAHA . Seronok kot . Harhar .

Off .
Cari suami yang sedang menyorok, menyepi, takde khabar. Haih.
Eh silap ! Maksdunya cari homeworks yang entah kemana . =='
Salaaaaaaam =)

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, September 12, 2012

Melalut ~

Eheeeem Eheeeeeem !

4 hari lagi ulang tahun Malaysiaaa . Hoyeaaayeaaa !
2 hari lagi kena ujian lisannn . Honoonooee ! =='
(bukan topik sebenar)

Tett ...
...
...
...
...
...
...
Janganlah kemarahan kamu kepada sahabatmu menyamai kemarahanmu pada musuhmu, kerana kemarahan kepada sahabat kerana kecintaan kamu kepadanya, sedangkan kemarahan kamu kepada musuhmu adalah kerana kemurkaan Allah kepadanya .
Oleh itu, menghadapi kesilapan sahabat tentulah tidak sama caranya menghadapi musuh. Perasaan kita turut berubah dan seluruh citarasa akan berbeza.
Lantaran itu juga, janganlah kita bergembira atas dukacita sahabat dan janganlah pula bersedih atas kegembiraan musuhmu.

Macam mana ya nak tahan marah ?
Macam mana ya nak maafkan orang ?
Macam mana ya nak lembutkan hati ?
Macam mana ya ?
Kenapa ya hati tiba-tiba menjadi keras ?
Pentingkan diri sendiri ?
Kenapa yaa ? ='(


Today ,

Pagi ada orang tegur . Dalam ramai-ramai dia ja yang perasan . Mungkin sebab tiap-tiap hari pandang kot . Eheh . Dia kata mata kitaa lain macam ja .
" Buat apa malam tadi ? "
Ohoh ! Adalah =)

find heart . off .


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Monday, September 10, 2012

10 S E P T . . .

Hey !
Its really really cool to hear this =(
We dont deserve to judge other people .
Explanation can make the best conclusion .
Keep blaming and bla bla bla doesnt solve anything , dear .
Let's live peacefully .
And yup , I do lost EVERYTHING now !
Am I deserve it ?
HEYYYYYA ! How you judge people ???
Keep thinking ='(

Whatever life gives you even if it hurts , just be strong and act like the way you always do because strong wall shake but never collapse =)

Try .
# 08 Sept. Dapat present birthday yang dah berbulan bulan lepasnya . Alhamdulillah , masih ade yang ingat . 
                Hee . Goodluck PMR buat dia =)
# 10 Sept. Dapat note atas meja warna kuning . Ada orang rindu . Alhamdulillah , masih ade yang ingat . 
                Goodluck PMR buat dia juga =)


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Thursday, August 16, 2012

| Hearty

Salaam Ramadhan =)

| KALAU TIDAK DAPAT MENYENANGKAN ORANG , JANGAN PULA MENYUSAHKAN ORANG |


Simple and easy actually , tapi kenapa masih ade juga manusia yang tak faham . Okay . Mungkin sebab kita ni 'manusia' yang ade macam-macam perasaan , perangai dan pelbagai  karenah semua tu . Tapi kan , susah sangat ke nak faham dan jaga perasaan orang lain ? Puas kan dapat buat orang sakit hati , sedih dan marah ? Ouh , mungkin bangga sangat la kan dapat buat orang macam tu . Let me say , BRAVO ! =.=

Sometimes kita sebagai manusia ni , jangan lah over acting sangat . Tak semua yang kita buat orang lain suka . Gurau ? Gurau pun ade hadnya laa kawan . Dan tak semua orang kita boleh ajak bergurau okey ? Berpada-padalah . Jangan sampai orang lain makan hati , kecik hati , hancur hati , patah hati , ambil hati or guris hati . Hati hati ni jangan buat main okay =) Sebabnya kat hati manusia ni hanya Allah yang tahu . Manalah kita tahu dia hanya mampu bagi kita fake smile yang tersembunyi disebaliknya million of tears ? Kan ?

Seterusnya , bila orang kata dia tak suka sesuatu tu , kenapa masih juga nak cakap benda tu ekk ? Come on la ! Susah sangat ke nak faham ? Dah cakap pun masih buat . Nampak sangat sengaja . Lahai ~ Kesiannye tak faham bahasa kan ? Mungkin ade benda yang sensitif yang boleh buat seseorang tu sedih bila mendengarnya . Kita tak tahu sebab musabab nya . So please la faham ! ><

Cuba balikkan dekat diri awak tu . Fikir la kalau benda tu jadi kat awak . Nak pulak awak melenting dan angin satu badan . Yang tu awak kira pulak . So , next time beware ! Kalau tak nak benda uh jadi kat awk , kenapa mesti buat kat orang lain . What goes around , comes around . Right ?

Don't hurt someone feelings because you can't imagine how that feelings been suffering. - Niaa

Jangan cari gaduh dan masalah . Lets live peacefully (Y) . I love you and us , our ukhuwah .


Untunglah kalau orang yang anda sakiti itu masih boleh bersabar . Ehehe . Post tak tuju ni . Harap maklum *

TACING ? Perkataan paling wa benci sampai mati =') 

Terasa? Dipersilakan saudara ~

Wasalam =')

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, August 15, 2012

Which One ?

Salaaam ^^

Hai ! Saya ada masalah . Ehem .
Tapi bukan masalah saya . Masalah orang lain .
Tapi kenapa dengan saya ?
Ye ! Saya rasa saya terlibat =(
Hal ini melibatkan 2 pihak .
Dan mereka ni famous2 >< Tapi famous dari segi apa tu masing-masing punya pendapat la .
Actually , benda ni takde la penting sangat bagi orang macam saya .
Tapi bila dah tahu kisahnya saya tak tahu nak sokong yang mana .
Aih !
Saya tahu yang sebelah ni memang tak salah dan saya tahu yang sebelah ni pula fe'el dia orang camne .
Tapi yang buat perangai tu agak baik la dengan saya ><
Saya tak mau jadi batu api ! But at the same time , i need to protect  myself from FITNAHs !
And , Alhamdulillah fitnah tu dah hilang cuma saya terfikir kenapa tak saya damaikan mereka ?
No no !
Mungkin dengan cara yang baik . I'll pray for them . For the sake of Allah =)
And for sure , ade la  timbul sedikit rasa malu tu . Uhuk ! Malu laaaa tengok orang sendiri , kaum sesama , agama sesama gaduh-gaduh . Lahaii ~ Bila kita nak maju adik-adik sekalian ?
I hope they'll change . Saya tahu mereka baik tapi kenapa perangai mereka sedemikian ?
Iyan (nama sebenar dirahsiakan) bagitahu saya , mereka sebenarnya baik dan okay je cuma perangai diaorang je . Betullah tu :)
Saya harap mereka berdamai =)


Wasalam . .
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Friday, August 10, 2012

The Apple Of My Eye ♥

Assalammualaikum ^^

Ehem. *ini post agak peribadi sikit, so ianya boleh membawa kepada masalah sakit hati.meluat.dan mungkin juga anda nda faham bah . harap maklum xDD*

Yuppy yupp ! This week ade Penilaian Kurikulum 2 and do you think I care much ? Haha .
Memang tak kisah sangat pun sebab dekat kepala dah ade agenda lain . Eheh .
Siapa suruh buat PK2 time tu ><

10th August 2012 - Chemistry & Bahasa Melayu .
Malam tu memang tak buka buku . Ehehe . Buka laaa juga dalam pukul 12.00 am tapi lepas tu terus tidur =)
Sweet dream sangat ~ Haha . Tapi esoknya kelam kabut . Trust me , bukan baca buku atau study atau revise segala . Tapi buat kerja lain . How cool am I ? Hakhak . Mind set terus cakap say bye to PK2 2012 . Farewell dear . Omomomo, sorry parents, cikgu, kawan-kawan. Promise ! Peperiksaan akhir tahun nanti Mirza perform well okayy? InsyaAllah. =)


Okay . It's about last year   Sekejap je masa berlalu . Setahun yang lalu , 2 hari sebelum percubaan PMR '11 =) Genap setahun ! Yeayyyyy ! Lompat comel-comel ^^ HAHA . Siapa sangka ? Nasib baik la kite pandai jaga hati orang . Ehehe . Masal je xD But there were so many things happened just in the moment 

Awal-awal lagi dah bagi amaran jangan kasi apa-apa lagi dekat dia termasuk KAD RAYA . Haha . Kedekut je . Takut kantoi . Katanya . Lahai ~ Pengecut . Macam lah umi tak kenal kita. Tahun lepas bagi kad siap orang tengah TERbaca lagi. Malu malu >< Hakhak. xD Tapi kite reda je la . Taknak cari pasal *konon* .
Tapi entahlah kenapa degil sangat kite ni . Eheh . Tapi apa-apa pun , dah ready dah kalau ke tong sampah jawabnya . Siapa suruh degil kan ? Hakhak . Reda ? Hanya Allah yang tahu =)
And actually , I don't know what can I give to that person . Dia cerewet la kot . Ish ! That's why, saya kene ready kalau tong sampah uh dapat rezeki free free =) Amal jariah bulan Ramadhan . Ehehe ♥ Pun boleh mijaaaa. ><

I wish I will never meet the ending of our story . Hopefully the chapters of the story will continuously till Jannah =') And if I were dreaming , dont disturb me . I won't wake up . Sincerely , Me ^^


Not mine ! Not mine ! Saya pinjam je :)

To your heart . From my heart . 

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Friday, June 22, 2012

Rindu rindu serindu rindunyaaa ~


Assalammualaikum ~


Huu ~ Rindunyaaaaa =')
Cepatlah cuti cepatlah cuti !
Bagi saya masa yang lama untuk bersama dengan kakak dan adik saya ....
Banyak perkara nak cerita ...
Banyak hal nak kongsi ...
Saya rindu mereka sangat2 ='(
Time really really flies ~
Banyak benda saya tak tahu rupanya ><
Kejamnya saya tak balas mesej mereka ...

Even mereka selalu ada untuk saya ...
CUTILAH !!!

p/s : JANGANLAH MARAH KALAU KAMI BERBUAL TIME PERHIMPUNAN OKAYY ? ITU JE MASA YANG KAMI ADA . TAPI HAKIKATNYA , MASA ITU TERLALU SINGKAT =(

HARAP FAHAM =='



♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Monday, March 12, 2012

Sabr ... ヅ

Bismillah .. ^,^



 Jangan marah saat ada yang menghina , doakan hinaan berbalik menjadi kemuliaan .
ヅ Jangan marah saat ada yang membenci , doakan kebencian menjadi kasih 
     sayang.
ヅ Jangan marah saat ada yang menyakiti , doakan sakit itu berubah menjadi 
     kebahagiaan .
ヅ Jangan marah saat ada masalah , doakan masalah kita menjadi lambang amal 
    yang bermanfaat .

Kita hanya manusia biasa yang tidak terlepas dengan sikap marah dam panas hati . 


Allah menyayangi hambaNya yang bersabar . Kesabaran adalah sesuatu perkara yang amat sukar dikawal jika sudah diluar kawalan kita 


Konklusinya , berzikirlah + senyumlah di saat perasaan marah melanda diri kita 


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Friday, February 3, 2012

Musician . May I ?

What do you want to be ?
Err . I dont know ! animated smileys sad
Seriously ? animated smileys astonished
Yup ! 


Yesterday , I've got a letter from my adopt-sis . *kau ade tak ?  animated smileys cheeky * Alaa . Cuma aktiviti kelas je ni . Dia tulis apa yang telah kuduga pun . Hukhuk . Memang dah agak dah ==' Tapi ade juga yang tak disangka-sangkakan . Hakhak . She said , " Mirza ada bakat memainkan alat muzik " . Cettt ! Macam merapu je .

Tapi kan kalau minat uh . Hmm .
Minat ?
Yuppy yup ! Seriously , I keen with music . HAHA . Adalah juga . Alat muzik yang Mirza pernah main cuma rekorder and alat muzik silat tu jer (kecuali tabla) ! Eheh ! Tahu kan rekorder tu apa ? Alaa , rekorder tu kan kat kedai RM2 pun ada . Affordable okayy ?  Hehe . Pernah belajar main lagu Mary Had A Little Lamb dan cuma lagu ni je yang Mirza ingat nak main macam mana . Not dia senang sangat ! Yang lain semua dah lupa . Dengan tajuk-tajuknya sekali lupa . Cuma ingat pernah main lagu sekolah sendiri :) BANGGA ni ! ==' *ignore it*

Nak main lagi banyak alat muzik boleh ? Eheh .

Pernah minta nak piano daripada mummy . Dah mummy tanya nak apa , So dengan tidak segannya jawab je lah apa yang terlintas kat kepala ni . Piano ? animated smileys love & erotic Mummy terus diam . Eheh . Siapa suruh tanya kan ? =)
A few days later , mummy kata kawan dia cakap membazir je beli tapi tak main au tak tahu main . Sapa suruh tak main ? Sapa suruh tak belajar ? Kan ? Hak2 . Tapi memang pun tak bawa ke mana pun . I want to be a musician . May I ? Can I ? Should I ? Will I ? Tanya diri sendiri ~

I just wonder why there is no 'MUSIC' subject in my school now ? OHOH ! Nak belajar semua uh pergi sekolah seni sana lah kan ? Hikhik . Tanya je kot . Tapi kan best kalau ade . Eheh . Next , kelas muzik memang ade je eh bab nyanyi-nyanyi ni ? Nyanyi ? Bab yang paling takkusuka-takkusuka-takkusuka-kan ! Suka je nyanyi-nyanyi tu . Tapi kalau depan orang ramai tu dengan semua mata pandang , duh , memang macam ade je benda yang tak bagi suara ni keluar . Alhamdulillah =)

Teringat masa darjah 6 dulu . Cikgu suruh nyanyi . Dia kata selagi Mirza tak nanyi semua tak boleh keluar rehat . Pujuk punya pujuk , macam lah nak nyanyi kan ? Haha . Others said , " Sikit je . Sikit je . " . Sorry . Teramat susah tahuk ! Dah bunyi lonceng rehat , takde maknanya cikgu nak tahan kita orang . Jyeaaah ! Aku dah lepas . animated smileys fantasy 8 Pheww ~ Begitu laa . Eheh .

LALALA ~

withthebiggestlove , MinHaziqah ;)


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Saturday, January 28, 2012

Farewell =')

" Teman yang baik sukar dicari . Lebih sukar ditinggalkan . Dan mustahil untuk dilupakan "


Tomorrow , tomorrow and tomorrow ~ Huh ! Tak mampu nak kata apa . Meredakan kepergian mereka . Hope the best for them  animated smileys waving 6  . 

Dear My Siti Khadijah aka My Fatty Boom Boom ^^
Dear Nur Aisyah , my partner 4x100m 2011 ^^

Jaga diri kalian baik-baik kat sana ye . Kelas pasti akan sunyi tanpa kekecohan kalian . HikHik . Semestinya terngiang-ngiang suara kalian kat telinga kami . Haihh ! =/ If this was a movie ..... *bla bla bla 
Kalian dah buat pilihan yang terbaik untuk diri kalian . And I'm sure you'll happy with it =) Tapi tapi tapi , jangan lupa kami sudaaah . Kalian tiada ganti ! Kalian hanya satu-satunya kalian . Khadijah dan Aisyah kami adalah kalian . Takmau yang lain ! 

Dear My Ain Zuhairah aka my 3 in 1 gang =')
*kenapa tak approve friend request aku ? *kenapa tak on phone ? *aihh , nak pindah pun tak bagitahu ek ? *blaa blaa blaa ='(

Take good care of yourself , sister =) I never meet a girl like you . The one who shared many sweet memories with me . Laughing and happily together ~ Running at the field ~ Sharing many secrets ( dulu je kot ) ~ And the best , masing-masing berebut nak jadi olahragawati . Eh ? Haha . Yelah2 . Tahun terakhir tu je mirza bagi . Eheh ^^ Lastly , jangan lupa orang kat sini =') 
# dah lama tak merepek bersama . jadi gila sama-sama . Rindu nih ! Approve laa fq uh sebelum mirza merajuk . Huhu >.<

Dan buat yang lain jugaaa . Malas nak taip daa . Haha . Good luck di sana ^^ . Good luck juga di mana-mana kalian berada . 

Ketika tiba saat perpisahan , janganlah kalian berduka . Apa yang kita kasihi darinya akan nampak lebih nyata dari kejauhan . Seperti gunung yang nampak lebih agung terlihat daripada padang dan dataran . =')
Tiada ungkapan perpisahan dalam persahabatan walaupun maut menjadi noktahnya kerana seorang sahabat itu terlalu istimewa dalam doa saudaranya yang lain biarpun tanpa bayangan . ^^
 Nothing's changed . No one can take your place .



♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Monday, January 23, 2012

Cover Songs BETTER Than Its Original ?

Sekadar pandangan ~

Kadang-kadang rasa macam sedap je dengar penyanyi cover dibandingkan dengan nanyian penyanyi asal . Tup-tup yang cover-kan lagu tu pulak naik namanya . HAHA .

Bagi Mirza , maybe sebab lagu-lagu yang di-cover-kan ni guna background music yang simple je kot macam gitar and so on . Takde lah pening sangat nak dengar . Ye ke ? HAHA . Fine ! =='

Tapi kalau Mirza buka youtube uh . Biasanya layan lagu yang bukan dinyanyikan oleh penyanyi asal . Kesian penyanyi asal . HAHA .

. Maddi Jane .
Mirza teramat lah suka dengar suara ni .
* Secret
* Jar Of Heart

. Boyce Avenue .
Suka dengar lagu * Skyscraper bila dia feat dengan Megan Nicole je .

Part dia ~




Tapi kan ade juga kalau penyanyi asal nyanyi lagi sedap . Contoh : No Other ( untuk minit yang ke 1:07 terutamanya ) Eheh .






GUYS , ni cuma pandangan je . So , tak payah gaduh2 k . Haha . Tak masal . Kfine fine !


" Erk ! Okay saya mengarut . "
" Tahu pun kau enn ? "
" Yelah . Saya pergi . Huhu >< "

Erk ! Okay-okay . Saya betulkan diri saya dulu =='
Assalammualaikum ^^, 


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Sunday, January 8, 2012

Kenapa Anda Harus Tangguh Tidur ?

Assalammualaikum kakak-kakak dan adik-adik yang comel-comel sekalian . ^^


Aiceh ! Suka la tu orang kata dia comel . Senyum lebar nampak . Eheh . ^^V . Kenapa ya kita harus tangguh tidur ? Sudah semestinyalah semua ini tiada kaitan langsung dengan rancangan Jangan Tidur Lagi tu okey ? HAHA . Nevermind . Malas nak mengarut macam-macam . Straight to point je yeah ?



Seorang hakim berkata : " SESEORANG TIDAK BOLEH TIDUR SEHINGGA MENYELESAIKAN EMPAT PERKARA : "

* JANGAN tidur selama dia percaya atas bumi ada musuh , sehingga minta halal-Nya sebab kemungkinan   
   dia akan mati dan dituntut oleh Allah swt .
* JANGAN tidur jika masih rasa berdosa dan belum bertaubat daripada-Nya sebab kemungkinan dia mati 
   dan dianggap terus dalam keadaan berdosa .
* JANGAN tidur sehingga menulis wasiat yang tepat sebab kemungkinan dia mati tanpa meninggalkan 
   wasiat .
* JANGAN tidur jika masih belum menyelesaikan kewajipan kepada Allah swt .

Seorang lagi hakim berkata : " SESEORANG DIWAKTU PAGI HARUS NIAT EMPAT PERKARA : "

* MENUNAIKAN kewajipan terhadap Allah swt .
* MENINGGALKAN larangan Allah swt .
* MENYELESAIKAN dengan orang yang dia ada hubungan dagang dan sebagainya .
* MEMPERBAIKI hubungan dengan lawannya .

Maka jika dia pagi-pagi ada niat yang demikian , ada harapan termasuk dalam golongan orang-orang soleh yang beruntung .

Manusia pada waktu pagi ada tiga macam :

* Sebahagian mencari HARTA .
* Sebahagian mencari DOSA .
* Sebahagian lagi mencari JALAN YANG DIREDHAI ALLAH swt .

Yang sibuk mencari harta , maka dia tidak akan makan lebih daripada rezekinya meskipun hartanya sangat banyak .
Yang sibuk mencari dosa pasti mendapat kehinaan .
Dan yang mencari jalan menuju keredhaan Allah swt , Allah akan memberinya rezeki dan jalan (kemudahan).

Wallahualam :)

Sebelum tidur baca doa dulu ye ;D

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Tuesday, January 3, 2012

Form 3 T__T

Assalammualaikum ..

Aih ! Ada perkara yang harus Mirza akui sekarang .

1. Dah Form 4 .
2. Tak nak Form 4 !
3. Rindu Form 3 .
4. Nak Form 3 lagi !

T__T

Kenapa ? Rasa macam Form 4 tu tak best je . Haha . Sukesuke hati je ==' Bukan tak best langsung . Mungkin tak se-best Form 3 dulu . Dah tak dapat dating dengan girlfriend yang ini & girlfriend yang tu lagi . Kelas dah jauh ! T__T

Masa dapat tahu Mirza ditempatkan kelas mana (atas bantuan HoneyMadu) , rasa macam ==' . Alaahai ~ Macam tak ngam je -__- Dari Form 1 - 3 A , A , A . Tup-tup M . Okay ! Ni Alasan ==' Tapi bila dah tengok senarai nama , rasa macam :) . Alhamdulillah , tak sama kelas dengan dia ! Syukur lah ;D

Akhir kata , selamat menikmati hari persekolahan kalian :D



♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

;