MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
February 2016 | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Monday, February 29, 2016

29Februari's Moment

Assalamualaikum...

First day work was not so bad. Cuma sakit pinggang sikit. Haha. Plus kekok. Semua nak orang suruh buat, baru gerak. Haha. First experience kot. And it's happened on 29 February. A day to remembered lah jugak.

Banyak bende nak develop masa cuti ni. How to own money by self, communication skill, confident level, fuhh kalau tak agaknya la berlesen motor tanpa menunggang la jawabnya. Haha. Oh hi, saya da reti jalan jalan naik motor. Lepas ni boleh ajak lepak mamak ke, rempitz rempitz ke, ajak joging pepagi ke, hahaha.

Penat, sebab dapat shift malam. Zzzzz...

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, February 24, 2016

"SEGMEN : "JOM SOLAT"

Assalamualaikum.


Straight to the point, I would like to share some of solat sunat that we can practice in our daily life everyday.

1. Solat rawatib. 
Solat rawatib terbahagi kepada 2, qabliah dan ba'diah. Solat rawatib dilakukan hanya 2 rakaat je. Solat rawatib dilakukan sebelum atau selepas solat fardu 5 waktu. Tapi bukan semua waktu boleh lakukan solat rawatib pada sebelum dan selepas sesuka hati je.

2. Solat dhuha
Solat dhuha pun hanya dilakukan 2 rakaat sahaja dan dilakukan pada waktu dhuha. Terdapat banyak kelebihan orang yang mengerjakan solat dhuha ni taw ! Memang beruntung sangat orang yang dapat luangkan sedikit waktunya untuk bersama Allah pada waktu ini.

3. Solat tahajud
Solat pada waktu malam seelok-eloknya pada 2/3 malam. Solat tahajud juga mempunyai banyak fadhilat. Kalau terjaga daripada tidur dan belum masuk waktu subuh, elok lah lakukan solat tahajud.

4. Solat taubat
Sebagai hamba Allah yang tidak sempurna, kita takkan lepas daripada melakukan kesalahan. Tanpa kita sedar atau tak, hanya Allah yang tahu. Bertaubatlah setiap hari. Allah suka hambanya yang bertaubat. Solat taubat boleh dilakukan pada bila bila masa, Terima atau tak, yang penting Allah Maha Mendengar.

5. Solat hajat
Biasa nya orang buat solat hajat bila betul betul terdesak nak memohon pertolongan. Boleh je buat solat hajat tiap tiap hari. Sama dengan solat taubat. Tak kira bila bila masa, kalau boleh jadi amalan seharian lagi bagus kan ? :)

So basically ni antara solat sunat yang boleh dilakukan seharian dan kalau istiqamah untuk buat setiap hari kan lagi bagus.

Well, saya bukanlah bagus sangat. Hiks. Tapi kalau boleh saya pun nak istiqamah kan 5 solat sunat ni. Step by step. InsyaAllah lama lama Allah bantu kita.

Selamat beramal. 

Oh yea, kalau nak tahu cara cara untuk lakukan solat ni boleh la google ye. Tak pun tanya la ibu ayah akak abang adik makcik pakcik kawan kawan ke. Hehe.

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Monday, February 22, 2016

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Assalamualaikum :)

http://www.khatyaiman.com/2016/02/giveaway-februari-2016-by-blogger-khezmaira.html

Cepat join sebelum masuk bulan Mac kang menangis tak tahuuuuuuu

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Saturday, February 20, 2016

Awesome Birthday Giveaway




♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

PENCARIAN BLOGLIST THEATHRA

Assalamualaikum. Hi.

Jom join segmen ni and be part of theathra's . Jom retis kan blog ni heheheh.
Click banner untuk join ^^

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Thursday, February 11, 2016

#First Giveaway by Shazhoniee

Hai. Assalamualaikum :)


Klik banner untuk join =)

First giveaway. Haruslah support. Majulah giveaway untuk bloggers. Hek ! Heshtek jangan kecam hehehe

Tag 1 2 3

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, February 3, 2016

GIVEAWAY BIRTHDAY WISHES TO ME AND BLOGLIST 2016 by Noor Akma

Ehem. Assalamualaikum and hi =)

Click banner atas untuk join =)

Excited tau hah sebab gemar betul nak wish birthday orang. Hehe.
Hai Akma. Its 4 Feb. So dalam masa tak sampai nak sebulan ni you're gonna another a year ahead.
Happy becoming birthday. May Allah always bless you, your family and your life.
May Allah grant you with happiness. 
Semoga sentiasa tabah dengan kehidupan yang penuh dengan pancaroba. Huhu.
Ofcourse you're gonna experience ups and downs because life wont always like rainbow.
Goodluck and enjoy your life ! 
^^


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

;