MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
September 2012 | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Saturday, September 22, 2012

Aummmm !

Aummmmm ! xD

Salaam ~

. U9 .

Walaupun nasib tak menyebelahi langsung , tapi tapi tapi wa tetap enjoy ~ Satu pun tak dapat . Cis cis . Suddenly , teringat kat Aisyah K . Dia dah takdaaaaaa nak bantu kami . Aini pulak hilang . So , yang wakilkan pula kena main masuk-masuk , paksa-paksa . HAHA . It's okay to be the loser babe >< At least , kita ade wakil daripada takde . Kan kan kan ? At least , kita berani untuk cuba dan teruskan usaha . :3 Yeayyyy ! Takde lah nampak pengecut sangat . Ehehehe . *siyesly , mirza tak cakap mirza berani.. hee* . Actually , Mirza appreciate sangat-sangat dengan usaha mereka ni . Thanks =) Dapat jugak beri pengalaman kat siapa-siapa yang tak pernah masuk kan kan . Bila diaorang da masuk , ade pengalaman , mereka tahu lah susah ke senang nak harungi semua tuh . Takde maknanya lah cakap je senang . Tak suka dengan orang yang hanya mampu cakap tapi tak faham macam mana situasi sebenar . Mencik mencik mencik . HAHA .

Rasa macam apa je bila diorang datang dan cakap  ," Mirza, ***** dah buat yang terbaik dah. " ==' Bukannya apa . Cuma rasa macam haihhhh . " Adakah aku terlalu mengharapkan sesuatu daripada acara ni sedangkan aku tahu kat mana kedudukan kita sebenarnya ? " *monolog dalaman ni . Haha * Chill je . Tu yang kita mampu =) Kalau tak sebab kalian , baton tu tak sampai kat tangan Mirza . Actually , Mirza pun dah cuba . Eheh . Dan Mirza tak sangka yg mng 1500m tu dua-dua junior dari sek rendah . Tahniahhh walaupun yang seorang uh dah nak merajuk sebab takde senarai nama pemenang untuk tu . Siapa je tak bengang ,  penat taw orang lari . Dugaan untuk budak tu , asyik main tukar-tukar kasut je tadi . HAHA . Nasib baik dia menang . Kalau tak , Mirza yang rasa serba salah .

 Dan kali ni Mirza tak jatuh , tak tersungkur .Yeayy ! Bangga sangat dengan pencapaian tu . EHEH x)

Lastly, Mirza suka status ni . Aummm ! Like like ><

Dedicated ,

You're a soldier
A rising sun
Wait for the heyday
Look far away
And believe in yourself
Your name's on a shelf
A legend 
You're the soldier
The chosen one
Bring back the heyday
Look far away
With respect and decay
Forever we'll stay
Forever ~
*if you know what i mean* 

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Sunday, September 16, 2012

Married !!!


Yesterday is today's memory.
Tomorrow is today's dream. 
Salam Hari Malaysia =)
So today dengan besar hatinya saya mahu bermimpi . Bermimpi agar dapat mimpi yang sama . =='
Semalam, makcik saya bertunang. Kebetulan malam tu adik saya mimpi saya kahwin . Ouh k lawak ~

'' Macamana aku boleh kahwin ?? ''
" Soalan apa ni ? "

So , adik cerita laa mimpi dia .  Tapi dia kata saya ganggu mimpi dia sebab kejutkan diaa bangun ==' Maknanya cerita perkahwinanku pun tergantung laa . Tak sempat bersanding kot . Hahaha . Tapi masa tu dah selamatlah disahkan . Hakhak . Alhamdulillah =) Ya Allah Ya Allah . gatal gilak aku xD
Tapi adik saya punya excited nak cerita jugak. Rasanya dah dekat 4-5 kali kot. Sabar sabar. Cik husband saya yang dalam mimpi tu memang adik saya kenal pun. Kenal sesangatt kalau dah satu sekolah. Ehhh. Hahah.

Adik kata baju saya cantik ^^ Warna purple pink. Macam kat doodle atas itu. Comel je en en? Allah ! Jangan lah buat perasaanku sebegini rupanya . Haha . Apa apalah . Makcik baru bertunang , saya dah kahwin . Express kot .  Tapi awesome what ? Hehehehe X)
Ou yeah ! Saya baru perasan yang sebenarnya saya dah lalai dengan mimpi ni . HAHAHA . Seronok kot . Harhar .

Off .
Cari suami yang sedang menyorok, menyepi, takde khabar. Haih.
Eh silap ! Maksdunya cari homeworks yang entah kemana . =='
Salaaaaaaam =)

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Wednesday, September 12, 2012

Melalut ~

Eheeeem Eheeeeeem !

4 hari lagi ulang tahun Malaysiaaa . Hoyeaaayeaaa !
2 hari lagi kena ujian lisannn . Honoonooee ! =='
(bukan topik sebenar)

Tett ...
...
...
...
...
...
...
Janganlah kemarahan kamu kepada sahabatmu menyamai kemarahanmu pada musuhmu, kerana kemarahan kepada sahabat kerana kecintaan kamu kepadanya, sedangkan kemarahan kamu kepada musuhmu adalah kerana kemurkaan Allah kepadanya .
Oleh itu, menghadapi kesilapan sahabat tentulah tidak sama caranya menghadapi musuh. Perasaan kita turut berubah dan seluruh citarasa akan berbeza.
Lantaran itu juga, janganlah kita bergembira atas dukacita sahabat dan janganlah pula bersedih atas kegembiraan musuhmu.

Macam mana ya nak tahan marah ?
Macam mana ya nak maafkan orang ?
Macam mana ya nak lembutkan hati ?
Macam mana ya ?
Kenapa ya hati tiba-tiba menjadi keras ?
Pentingkan diri sendiri ?
Kenapa yaa ? ='(


Today ,

Pagi ada orang tegur . Dalam ramai-ramai dia ja yang perasan . Mungkin sebab tiap-tiap hari pandang kot . Eheh . Dia kata mata kitaa lain macam ja .
" Buat apa malam tadi ? "
Ohoh ! Adalah =)

find heart . off .


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

Monday, September 10, 2012

10 S E P T . . .

Hey !
Its really really cool to hear this =(
We dont deserve to judge other people .
Explanation can make the best conclusion .
Keep blaming and bla bla bla doesnt solve anything , dear .
Let's live peacefully .
And yup , I do lost EVERYTHING now !
Am I deserve it ?
HEYYYYYA ! How you judge people ???
Keep thinking ='(

Whatever life gives you even if it hurts , just be strong and act like the way you always do because strong wall shake but never collapse =)

Try .
# 08 Sept. Dapat present birthday yang dah berbulan bulan lepasnya . Alhamdulillah , masih ade yang ingat . 
                Hee . Goodluck PMR buat dia =)
# 10 Sept. Dapat note atas meja warna kuning . Ada orang rindu . Alhamdulillah , masih ade yang ingat . 
                Goodluck PMR buat dia juga =)


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

;