MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
PreMech Fam Day !! | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Sunday, February 25, 2018

PreMech Fam Day !!

Assalamualaikum.

24022018
Pantai Bagan Pinang Port Dickson

It was a great day to gather PreMech members and having fun playing games together. Eventhough tak semua member datang, tapi alhamdulillah, tak mengganggu dan tak mencacatkan event pun.

PreMech tu singkatan untuk persatuan precision mechanical engineering course. Kali ni, event berlangsung di Pantai Bagan Pinang, Port Dickson. Last year, I tak join sebab masa tu masa tak mengizinkan. Ada hal lain. So this time, I tak lepaskan peluang. Lagipun bila lagi nak kumpul sama sama dan kenal antara satu sama lain secara langsung dan secara tidak langsung. Especially antara senior dan junior la kan. Yang satu batch tu, boleh dikatakan hari hari jumpa. Hihi.

Perjalanan mengambil masa dalam lebih kurang 1 jam 30 minit macam tu dari Kuala Lumpur. Bas bergerak pagi sekita pukul 730-800. Event start pukul 10 dimulakan dengan sesi warm up dan senamrobik, yeehaa ! Pantai ni kalau tengok gayanya haritu, tak ramai orang sangat. So sesuai la untuk buat aktiviti ramai ramai ni. Tak ganggu orang awam, dan tak diganggu orang awam.

Selepas senamrobik, semua dibahagikan dalam kumpulan dan kemudian is game time !! Ada 5 check point kot. Hah entah la. I tak join sangat game ni sebab .......... I forgot to bring extra cloth haih time time ni la lupa. Ada satu aktiviti tu kene berendam dalam air. Haha. Susah la sis kalau da basah basah nanti nak salin baju apaaaaa kan?Ceh padahal salah sendiri la. So I jaga checkpoint main pijak pijak belonsss.

Game ni dijalankan secara berhemah dan terkawal. Segala batas masih dijaga. Huhu.




Ni bukan ahli premech yang hadir tau. Haha ni part of my classmate yang dapat join. Out of 30 something.
BBQ 





The view was soooooooooo subhanallah. Im just in love <3 p="">
My Farisha enjoying herself :)
Favourite photo! Thanks Anis :)


Because Im soooo in love with the scenery.

7.30pm

Alhamdulillah everything went well eventhough not really smooth but its work :)
Terima kasih kepada semua yang mengusahakan event ni. Yes, nak handle event bukan senang. Nak puaskan hati semuaorang lagi. Hihi otsukaresama minna !

Tempat ni lawa. Lagi lagi waktu senja. Ombak tu takde sangat. Aktiviti yang ada kat sini,banana boat la. Katanya, RM100 untuk satu boat sekali jalan,boleh naik 10 kepala. I tak cuba, sebab tak bawak pakaian salinan so sedih huhu. Aktiviti jual beli makanan tu ada. Tapi tak banyak la. Tapi ada ! Hihi.

Enough for now. Thanks for reading. (Walaupun sebenarnya lebih gambar dari cerita hahaha)

Sorry for low quality of editing. Video pun reuse balik from IG story sebab I takde back up dan senget pulak tu. Hahaha. Kene rotate kepala sendiri for best view hihi. 

♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

1 comment:

farhanna jafri said...

View area pukul 7 tu cantik sangat!!

;