MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
#throwback Alarm Pak Guard Kott | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Wednesday, April 2, 2014

#throwback Alarm Pak Guard Kott

Bismillah.
Assalamualaikum.

Throwback zaman remaja muda mudi masih bergelar pelajar sekolah lagi. Haa how I really miss my school haa?

Okay. Last year (2013) merupakan tahun yang paling busy dan complicated. Cehh. Citernya macam ni, normally kita akan sertai 2 pertandingan ni setiap tahun. Kira macam orang penting la jugak. *angkat kolar* Cehh cehh. What a suprise! Last year dalam pada masa dan tarikh dan hari yang sama, kena sertai 2 pertandingan. What? What?

Lupa nak habaq terus. Pertandingan pertama Pertandingan Seni Silat dan yang kedua English Drama Competition. Actually position kita dalam kedua-dua pertandingan tu biasa-biasa aja. Hehe. Yang pertandingan silat tu actually jadi muzik pengiring pesilat je. Tapi setakat ketuk-ketuk gong je lah. Okay lahh janji ada job. Lagipun dapat tengok sekali aksi-aksi pesilat negara. Cehh. Padahal peringkat daerah je tu. ^^, Yang English Drama tu pulak pun sebagai watak sampingan je. Walaupun tak duduk tengah-tengah pentas tapi kira okay lah sbb all time ada kat atas pentas. Heh heh, kita bukan pegang watak pokok atau apa-apa benda yang statik kat atas pentas okay. Same thing jugak, as musician. Cehh. Muzik pengiring untuk drama drama tu guna alat muzik silat. Harhar. Sounds good? Of course! Hikhik. Drama kitorang masa tu berkenaan dengan Tanggang. So, rasanya mmg tak lari kot kalau nak main dengan alat muzik silat.

Masa tu tarikh untuk salah satu pertandingan ni diberitahu lambat sikit. So, kitorang dah prepare dah untuk dua-dua pertandingan ni. Suddenly, dapat maklumat tarikhnya sama! Terpikir jugak, takkan nak lepas kan salah satu, cikgu nak cari pengganti mcm mana sbb dah kesuntukan waktu. Tambahan pula, kedua-dua pertandingan nak guna alat muzik tu. Lagi lah tu alat muzik silat! So, akhirnya we choosed both dan memang betul-betul terkejar-kejar masa tu. Pheww~

There's a thing yang kita takkan pernah lupa berkenaan dengan waktu yang sangat memeningkan macam waktu tersebut. Kenangan kenangan. Pagi-pagi tu ada pertandingan English Drama dekat sekolah. So, kita bawak handphone sebab hari tu tak belajar dan tak masuk kelas. Kita duduk kat dewan belakang kejap then nak pi sekolah lain pulak untuk pertandingan silat. Bukan selalu taw bawak handphone. Cuma bila ada masuk pertandingan dan kena pergi luar sekolah dan ada kelas tambahan jeee. Jangan salah faham T^T. Okay sambung. Masa baru jejak ke dalam sekolah tetiba terdengar alarm phone. 'Hehh aku tak silent kan phone ke? Asal alarm berbunyi? Bila masa pulak buat alarm time time macam ni?' - dalam hati laa. Then, jumpa cikgu kat pondok guard dan salam dia. Spontaneously, kita pun cakap dekat cikgu "Kejap nak tengok phone." Cikgu - "Cepat matikan alarm sebelum saya rampas.". Kita tengok phone, takda apa pun. Kita masuk kan handphone dalam kocek, tetiba ada lagi bunyi alarm tu. Cikgu - "Kenapa tak matikan?". Me- "Bukan saya punya." Cikgu - "Bukan saya punya jugak" *sambil pegang dan tengok phone dia*. Pandang belakang, pak guard tu mcm tgh cari something T^T. Cikgu - "Harini ada pertandingan apa?" Me - "Silat dan drama". Masa tu tengah pakai baju uniform silat dan hari tu pun hari Selasa. So, memang pelik lah kan sebab sesat pakai uniform silat. Jadi, cikgu pun tahu lah mestilah ada event. So, saya dibebaskan. Cehh. Padahal tak kisah pun sbb nak ke luar sekolah nanti.

Sampai hati pak guard letak lagu alarm sama dengan kita ! T_T Nasib baik cikgu tu kenal kita dari form 1 so sporting lah sikit. Heheh.

And yeah! Pertandingan Drama dapat masuk final round. Walaupun tak menang tapi seronok lah sbb dah dapat perform yang terbaik. Yang silat tu ada yang menang ada yang tewas. Ramai newbie pun.

Anyway, goodluck junioritasss for this year. All the best! ^^

Silat masa 2012. Masa ni johan keseluruhan dan dapat pi peringkat negeri. Yeay! Tumpang happy ^^

Drama masa 2013 =)
Sekian wasalam ^_^
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

1 comment:

Fhatin Amelia said...

kenangan mengajar kita erti kehidupan ^^ haha

;