MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
Try On Doodle. | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Friday, February 21, 2014

Try On Doodle.

Bismillah.
Assalamualaikum.

Ni doodle from #BelogMirul. Hari tu adik Mirul ni ada invite kita dekat Cbox untuk tempah doodle percuma dekat dia. So, sambil-sambil blogwalking, kita pun terus lah komen dekat entry dia. Haha. Kata percuma kan? Mestilah kena ambil peluang. Hehe. Selain tu, boleh support support rakan seblogger. Masa tu memang kayu pun nak buat doodle ni. Tak retiii. So, inilah doodle yang adik Mirul bagi kita. Dia ni memang budak budak lagi. Sebaya adik ipar kita. Heh? K abaikan ._. Dia ni kira berbakat lah jugak. Bakat apa? Macam-macam. Usha lah sendiri blog dia. Ada buat lagu, buat novel and etc. Jeles pun ada. Hehe. Bakat muda =)
Jazakallahukhairan ya Mirul.

From Belog Mirul
Okay okay. Ni doodle kita pulak. First and foremost, jangan gelak sangat eh. Gelak sikit-sikit boleh. Hee. Kita try try je. Sebab tengok macam best je. Haha. Selepas tengok tutorial, kita pun download lah PaintTool SAI Ver.1.  So, ini first doodle yang kita buat.
Ye. Kita tahu tudung senget. Haha. Ni pun dah kira excited jugak lah sebab boleh lah dilabelkan sebagai 'menjadi'. Kan kan? Hehe. Hah. Punyalah excited sampai letak eye shadow, blusher. Kemain kan? Hikhik. Orang pertama yang kita tunjuk lepas siap je semua ni mestilah SHJ (Sodiqataini Hatta Jannah) kita sendiri, Awra dan Syahira. SHJ? Haha. First time guna ni. Tak tahu lah penggunaan bahasa tu betul tak. Hekhek. Ampun ustaz ustazah.


Okay. Ini yang kedua. Masa ni fed up tak reti buat tang mata tu. Haha. Buat doodle pandang belakang kan lagi senang. Takde mata, kening, hidung, mulut nak kena buat. Hehe. Dan doodle ni pun terus send kat SHJ. Maybe kita tengah rindukan diorang kot. Huhu. Lama tak jumpa. ><

Ini pula yang ketiga. Konon konon nak buat doodle berfesyen sikit lah tang tudung tu. Tapi badan nampak macam kembang pulak. Hee. Hah! Lagi satu, tengok sat tang mata tu. Haha. Okay tak okay tak? =P

Okay. Ni yang latest. Maksudnya, lepas ni nak jugak try buat doodle. Hehe. Saje je uji + asah bakat. Yang ni memang betul betul dedicated to both of my buddies. Nampak tak kerinduan yang terpendam tu? Ewahh ! Walaupun tak de rupa pun dengan kitorang actually. Hehe.

Credit : AfiqahYusof
"Uhuwah itu ibarat tasbih, ada awal tiada penghujung."
InsyaAllah. Ukhuwah fillah hatta jannah.
Wallahu, ana uhibbu hazihi ukhuwah fillah hubban jamman.

By the way, doodle kita memang tak kemas pun. Kita tahu. Kita sedar diri. Hehe. Kita buat cincai cincai je hah. Saja nak bagitahu, jangan kutuk lebih-lebih ye. Hiks.

Wasalam ^^

p/s : Sahabat-sahabatku yang lain jangan ambil hati, kecik hati, makan hati pulak. Jangan cakap Mirza tak sayang korang eh. Mirza sayang semua orang yang Mirza kenal. Everyone comes into my life for some reasons. You're one of them. Keep calm and stay cute okay. Hehe. Salam ukhuwah! ^^
♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

4 comments:

Amirul Syazwan said...

WAH2 thanks mirul hargai post ni

ஐ iqwa-niera ஐ said...

alolo. comeyy je doodle tu. kita blom blajar lagi nak buat doodle. btw. suka part2 last entry ni. psal shbat. :')

MiaLovetto ^^ said...

@Amirul Syazwan Okay. Welcome .

MiaLovetto ^^ said...

@ஐ iqwa-niera ஐ hehe. thank you :)

;