MySuperSomething !
Everything has its own beauty. Learn it. Live it. Love it =)
Ouh , Google :) | ♔ MiaLovaetto ♔ >
«
»

Thursday, December 1, 2011

Ouh , Google :)

Assalammualaikum ~

Holla ~ Mood mahu happy-II ja hari ni . Sebabnya , post kali ni bertujuan nak dengki orang . Hak2 . See ! How cruel am I ! First of all sorry lah ye kepada mangsa uh yang mungkin dah tak jenguk-II blog ni lagi . Tapi saya tak kisah pun lah sebenar-benarnyaaaaaaa XD

Ok ! Minggu ni merupakan minggu peperiksaan Sijil Darjah Khas Agama (SDKA) . Rasanya exam ni under Sekolah Agama Kerajaan Johor jaaa . Adik Mirza ambil periksa ni lagi . Sebab result last year tak memuaskan . Eheh ! Dia kene ulang sampai berjaya dapat pangkat 1 . So , usaha dia untuk tahun ni lain sikit laaa . Dia suruh Mirza tandakan tajuk-II yang agak berat untuk SEMUA subjek . Nak kene selak sehelai demi sehelai . Best laaa . Baru teringat sebenarnya dulu pun tak sempat nak khatam kitab-kitab uh . Huhu . Ade yang tak pernah baca pun . Contohnya , subjek Akhlak & Tasawwuf . Seriously , tak baca pun kitab ni masa nak exam dulu . Huhu ~ Naseb lah boleh jawab ^__^ Selak-II kitab Akhlak uh , Mirza teringat kisah tahun lepas . Hak2 . Mirza terpaksa jadi nakal kejap .


Haha . Setuju tak dengan statement uh ? Mirza setuju ! Eheh . Kisahnya begini . Tahun lepas , ade kawan Mirza ni ambil exam SDKA . Mirza ade dapat SMS daripada kawan Mirza . Time uh tengah periksa lagi . Maksud Mirza , masih lagi dalam waktu peperiksaan . Subjek : Akhlak & Tasawwuf . Dia tanya , Mirza tahu tak nama penuh Imam Ghazali . Serba salah sebenarnya time uh . Mirza jawablah tak tahu . Then , dia suruh Mirza cari kat buku . Mirza katalah buku kan adik Mirza bawa . Adik Mirza pun nak periksa juga . Then , dia bagi cadangan untuk cari jawapan uh melalui GOOGLE ! Haha . Kerja gila ni -__- . Mirza pun searching laaa . Mirza jumpa , namanya Muhammad bin Muhammad bin Muhammad bin Ahmad Ath Thusi .  Kalau tak silap Mirza , Mirza jumpa dekat web ni ; Sejarah Hidup Imam Ghazali . Mirza tak tahu la kawan Mirza buat jawapan ape . Yang pentingnya , jawapan kat dalam buku ialah Muhammad bin Ahmad . Ringkas bukan ? GOOGLE memang expert ! Mirza pun tak tahu dia dapat berapa untuk subjek ni . Tapi kalau tak silap lah subjek Munakahat dia dapat tinggi juga . Ahah . I know , dia memang expert bab ni . Yang tak puasnya , macamana agregat kami boleh sama ? Haha . Kedekutnya saya >.< Ok ! Tu jaa . Saya cuma nak sokong statement itu saja . Bubbye ♥ To all candidates SDKA 2011 , good luck ! Teruskan perjuangan kALIAn :)) All my wishes are with you , dik ^__^


♥ Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba-Nya sendiri. :) ♥

10 comments:

Liyana Norsalihin said...

Ahmad Akmal ke yang suruh search tuh ?

MiNHa ^^ said...

haha . adalah kawan saya tuh . eheh :)

Liyana Norsalihin said...

Ouh, okayy. hahaha

Anonymous said...

arghh, keco sehhhhhh

Anonymous said...

agaga, kantoi sudaa

MiNHa ^^ said...

sori ler 'kawan' .. this is not the end *ayatkejam* . kFINE !

Anonymous said...

nasib baik kawe x de blog,,haha

MiNHa ^^ said...

rilekslaa . jangan berdendam pula ye . ingat ! sharing is caring . haha .

Anonymous said...

hahah, sejak bila pule ade menyimpan dendam?

MiNHa ^^ said...

Who knows ? Hak2 .

;